Турбомеханічний запрошує на роботу

– НинІ наш завод, якому восени виповниться 120 років,  працює стабільно, зарплату працівникам виплачуємо вчасно, робимо відрахування в бюджет, оновлюємо обладнання й хотіли б, аби полтавці про це знали, – констатував голова правління ВАТ "ПТМЗ" Олексій Олешневич. – Виготовляємо переважно серійну продукцію (компресорне, зварювальне обладнання, насоси, блоки для компресорних установок), литво, енергозапчастини. Ця продукція користується попитом. За чотири місяці поточного року по енергозапчастинах маємо більше замовлень, ніж за весь 2008-й. До кінця року плануємо вдвічі наростити обсяги виробництва продукції для енергетичної галузі, перейти на тризмінну роботу, та для цього потрібні кваліфіковані кадри, які вміють або бажають навчитися працювати за сучасними високоточними верстатами. От ми й просимо у населення, влади, навчальних закладів, державних служб підтримки щодо набору працівників на роботу. Прагнемо, щоб люди дізналися, що підприємство наше діє, розвивається і готове платити достойну заробітну плату тим, хто сумлінно у нас працюватиме. Торік на технічне переоснащення витрачено 9 мільйонів гривень, придбали 13 одиниць нового обладнання для виробництва енергозапчастин. Це, зокрема, токарні, фрезерні верстати з числовим програмним управлінням. Тож є робота, є на чому працювати, та не вистачає робочих рук.
– На Полтавському турбомеханічному заводі створені хороші умови для працівників – теплі світлі цехи, повний соціальний пакет, здешевлено харчування у заводській їдальні, є гуртожиток. Повністю виконуємо всі зобов'язання за колективним договором. Надаємо своїм трудівникам і матеріальну допомогу, й безвідсоткові позики. Діти  працівників заводу мають можливість відпочити на пільгових умовах у прекрасному заміському таборі "Сонячний" в Диканському районі. Тобто все, що треба, є – чекаємо робітників, – наголосив директор департаменту кадрової політики концерну "Укрросметал" (до його складу входить ВАТ "ПТМЗ") Олександр Неселевський. – Ми готові взяти на постійну роботу з достойною оплатою, 2–5 тисяч гривень на місяць, людей, які хочуть працювати і заробляти, які мають професії машинобудівного профілю або без професії. Навчимо чи перевчимо через систему профтехосвіти, служби зайнятості або завдяки можливостям підприємства і навчанню на робочих місцях. Керівництво концерну та підприємства зацікавлене вкласти кошти в профнавчання, щоб із часом мати кваліфікованого спеціаліста, який одержуватиме хорошу зарплату й працюватиме для себе і для загального результату.
На завод готові брати навіть тих, хто не проживає в Полтаві. Мешканцям кременчуцького регіону, де на підприємствах триває скорочення, пропонують вахтовий метод, з районів, ближчих до обласного центру, мають змогу привозити на роботу щодня. Проблему забезпечення кадрами на підприємстві вирішують, проводячи профорієнтацію в школах, професійно-технічних училищах, коледжах, вузах, кадрових агентствах. До листопада минулого року завод оплачував виробничу практику учнів Полтавського ПТУ-9, які опановують потрібні заводу професії, потім у зв'язку з фінансовою кризою оплачувана виробнича практика припинилася, але надалі це планують відновити. Співпрацюють з училищами Полтави, Карлівки, Кременчука, пропонуючи молоді перші робочі місця. Випускникам Полтавського політехнічного коледжу, які готові прийти сюди працювати, завод гарантує оплату подальшого навчання у Харківському політехнічному університеті. Та роботодавці наголошують – запрошуються ті, хто справді хоче працювати.
На ПТМЗ, як і на інших промислових підприємствах, були складні часи, коли доводилося скорочувати робітників. Здали в оренду чималу площу, тепер там побудовано торговельний центр. За словами керівництва заводу, якби не віддали свого часу землю орендарям, підприємству важко було б вижити, адже збільшилися податок на землю, вартість енергоносіїв, заробітна плата… Нині підприємство "на плаву", кадровики телефонують усім, кого було скорочено, пенсіонерам, пропонуючи повернутися на завод. І люди повертаються. До речі, фахівців робітничих спеціальностей з високими розрядами приймуть на роботу і в пенсійному віці, і тих, які пішли на пенсію з інших заводів, аби людина лише мала досвід, здоров'я та могла працювати.
– Приємно чути, що в нашому регіоні діють підприємства, які набирають людей на роботу, бо останнім часом, на жаль, частіше доводиться дізнаватися про скорочення чисельності працівників, – відзначила директор обласного Центру зайнятості Катерина Клавдієва. – Звісно, тісніше співпрацюватимемо з турбомеханічним заводом, розробимо програму спільних дій і допоможемо підібрати персонал, компенсуємо витрати на професійне навчання. Більше інформуватимемо про вакансії на підприємстві  мешканців сільської місцевості з прилеглих районів – Полтавського, Машівського, Карлівського, Чутівського, Котелевського, Диканського, Решетилівського, аби люди знали, що на цей завод потрібні працівники і яких саме спеціальностей.
Існує така соціально незахищена категорія молодих людей, як діти-сироти, випускники шкіл-інтернатів та професійно-технічних закладів, котрі готові піти працювати на підприємство, яке надасть житло. Турбомеханічний завод має гуртожиток з невисокою оплатою проживання, тож є чим зацікавити потенційних працівників, відзначив начальник відділу головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Валерій Марюхненко.
Отже, турбомеханічний завод запрошує на роботу. З питань працевлаштування звертатися у відділ кадрів підприємства за адресою: м. Полтава, вул. Зіньківська, 6, телефони: 51-14-18,  51-12-47, 51-13-26,  8-050-404-64-36.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 19 травня 2009 р., 2 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.