Полтавщина

“Планується приїзд до Полтави наших провідних експертів з історії, проведення фотоконкурсу серед молоді віком від 17 до 25 років. Переможці конкурсу поїдуть у Швецію для знайомства з нашою країною. Натомість шведські лауреати конкурсу прибудуть на Полтавщину. У рамках конкурсу буде  організовано фотовиставку, яку експонуватимемо у Полтаві, Києві, Москві та Стокгольмі. Інший важливий проект – переклад і видання українською мовою книги про Полтавську  битву шведського автора Петера Енглунда. Видання побачить світ влітку. Ми сподіваємося, що у Полтаві пройде презентація цієї книги”, – розповів співробітник Посольства Швеції в Україні.

Офіційна позиція БЮТ
Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Перший заступник голови обласної організації “ВО “Батьківщина”, голова фракції БЮТ в обласній раді Дмитро Хрістов на прес-конференції оприлюднив офіційну позицію БЮТ щодо виборів до Тернопільської обласної ради. “У Тернопільській області адміністративним шляхом з порушенням законодавства проведено фарс, який хочуть видати за вільні вибори. У ході голосування відбулися численні фальсифікації. Те, що сталося у Тернополі, свідчить, що мало місце випробування тотальної системи фальсифікації голосування, що може бути застосоване і під час наступних виборів”. Дмитро Хрістов наголосив, що БЮТ відмовився брати участь у цих виборах, не вів передвиборної агітації, а навпаки – закликав своїх прихильників не голосувати. Тепер же БЮТ не визнає результатів виборів і оскаржуватиме їх у судовому порядку, повідомив Дмитро Хрістов.

Злодії викрали ікони
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Священики Свято-Успенського собору, що в Крюківському районі Кременчука, шоковані крадіжкою п’яти ікон. Серед них – “Троєручиця”, “Миколи Чудотворця”, “Божої Матері”, “Знамення” та “Всіх скорбящих”. Злочин вчинено вночі, але охоронець церкви нічого не чув і не бачив. Натомість до другої години ночі в приміщенні собору працювали художники, котрі займаються реставрацією іконостасу. Закінчивши роботу, вони зачинили двері й передали ключі охоронцеві. О пів на восьму ранку пропажу виявили служителі собору й відразу ж зателефонували до міліції.
Начальник ГУ МВС України в Полтавській області Михайло Цимбалюк взяв розслідування справи під особистий контроль.
Оперативно-слідча група відпрацьовує всі можливі версії злочину, адже ікони мають велику як духовну, так і вартісну ціну. За одну з них пропонували 10 тисяч доларів. Їх написання датують ХVІІ –ХІХ століттями.
За фактом пограбування порушено кримінальну справу.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 24 березня 2009 р., 2 стор.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.