У доброго господаря – все до ладу

Нині у сільгосппідприємстві організовано підготувались до весняно-польових робіт. Під програмований урожай підживлено мінеральними добривами озиму пшеницю. Близько 1 тисячі гектарів земель оздоровлено від закислення природно-лікувальним добривом.
На території господарства на дослідній ділянці випробовують нові сорти зернових і технічних культур із застосуванням прогресивних технологій. Механізаторам поставлено завдання в час весняної кампанії за чотири дні закрити вологу у грунті на площі 1400 гектарів, а посів ранніх зернових завершити за 10 робочих днів. Для цілодобової роботи в полі створено належні умови праці, організовано гаряче харчування.
Генеральний директор ТзОВ “Максимко” Юрій Колєснік значну увагу приділяє тваринницькій галузі. Щороку в господарстві збільшують поголів’я ВРХ. Тут будується тваринницьке приміщення, яке буде оснащене технологічним обладнанням. Завезено 60 свиноматок гібридно-селекційної лінії “Оптімус” із Великої Британії.
Як зазначив Васильківський сільський голова Микола Діхтяр, всі проблеми соціально-побутового благоустрою громади вирішуються спільно з керівництвом господарства. У сільський клуб придбано музичну апаратуру, для церкви – культові предмети, проведено ремонт доріг села, виділяють транспорт для підвезення твердого палива селянам. Мальовничі села Васильки і Христинівка оновлюються завдяки умілому господарюванню.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 17 березня 2009 р., стор. 1
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.