Полтавщина

Так, за даними ГУ МНС України в Полтавській області, у вихідні дні внаслідок складних погодних умов – опадів у вигляді мокрого снігу та дощу, поривів вітру до 20 м/сек – без енергопостачання залишилися 34 населених пункти у Полтавському, Гадяцькому, Зіньківському, Карлівському, Машівському, Чутівському районах. Над ліквідацією аварії працювали 8 аварійно-виїзних бригад ВАТ "Полтаваобленерго".
Станом на 7.00 понеділка, 16 березня, відключеними від електроенергії ще залишалися 8 населених пунктів області.

Будьмо бережливими
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Міський голова Кременчука Микола Глухов підписав розпорядження "Про заходи щодо ефективного використання енергоресурсів та формування свідомого ставлення населення та учнівської молоді до необхідності їх заощадження". Його метою є посилення контролю за ефективним використанням енергоресурсів у бюджетних установах міста та поширення пропаганди бережливого ставлення до їх споживання. Серед затверджених заходів зокрема: створення міні-виставки та циклу музейних уроків "Економія ресурсів – це збереження довкілля", проведення у бібліотечних закладах циклу масових заходів "Економія – запорука добробуту", бесіди "Маленька копійка гривню береже", ділової гри "Дій локально, мисли глобально", запровадження серед навчальних закладів міста конкурсу дитячих малюнків "Енергозбереження та енергоефективність", створення тематичних полиць "Економія для малюків" та "Будьмо бережливими", підготовка та проведення з вихованцями творчих об'єднань бесід "Спрямуємо зусилля на добро – збережемо енергію й тепло" та інших.
Окрім цього, в кожній із бюджетних установ міста тепер буде призначено особу, котра відповідатиме за ефективне використання енергоресурсів, а в приміщеннях постійно проводитимуть технічні обстеження з метою виявлення втрат енергоресурсів.

У Полтаві пройде День Європи
Ілона БОГАЧ
Журналіст

Полтава стане одним із шести міст України, де цього року відзначать День Європи. Орієнтовний термін проведення – кінець травня – початок червня. Питання організації цього заходу в Полтаві обговорили представники Євросоюзу з міським головою Андрієм Матковським.
У планах свята – організація євромістечка з кварталами, де будуть представлені європейська культура, традиції, а також кухня країн Європи. Свої павільйони облаштують посольства різних країн в Україні.
Андрій Матковський відзначив, що проведення Дня Європи у Полтаві передусім означає наближення міста до Євросоюзу. З іншого боку, європейці більше дізнаються про Полтаву, і добре, що це свято збігається з проведенням у місті заходів, приурочених до 300-річчя Полтавської битви. Особливо важливо, щоб День Європи пройшов без політизації, а був наповнений культурологічним змістом, спрямованим на поглиблення спілкування. З цим представники Євросоюзу цілком погодилися. Тепер координатори проекту мають погодити з міською владою конкретну дату проведення Дня Європи та відпрацювати організаційні питання.

Завдання влади – об'єднувати суспільство
Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

У  ніч на 5 березня цього року на офіс Полтавського обласного комітету Соціалістичної партії України, який знаходиться у Полтаві по вулиці Фрунзе, 44, було вчинено хуліганський напад. Про це полтавським журналістам повідомив на прес-конференції перший секретар обкому СПУ Степан Бульба.
– Було розбите одне з вікон, намальований відомий ще з часів Великої Вітчизняної війни малюнок – чорна шибениця, на якій підвішена зірка. Під дверима залишено листівку, де зокрема йшлося, що в 1950 році в бою з більшовицькими окупантами загинув головнокомандувач УПА Роман Шухевич, і про помсту. Я відразу повідомив обласні управління СБУ та УМВС України про цей випадок, попросивши в заяві вжити необхідних заходів для затримання і покарання винних, враховуючи реальну загрозу стабільності і безпеці громадян, спричинену подібними діями. Відповідей досі не отримано. (Прес-конференція відбулася 11 березня. – Авт.) Того ж дня зустрічався з головою обласної державної адміністрації з цього приводу, і мені було заявлено, що буде вжито заходів для розкриття цього, вважаю, злочину…
Степан Бульба наголосив, що подібні "акції" в Полтаві вже відбувалися, і, на жаль, у переважній більшості випадків зловмисників не виявлено. Він також підкреслив, що завдання влади – об'єднувати суспільство, незалежно від політичних поглядів, для вирішення нагальних проблем.
***
А тим часом у неділю, 15 березня, в Полтаві відбулися збори членів СПУ з різних районів області. На зборах йшлося про те, що партія втрачає авторитет, і ще одна поразка на майбутніх виборах може призвести до зникнення СПУ з політичних обріїв.
Прозвучали різні думки щодо шляхів такого оновлення. На зборах виступили, зокрема, депутат обласної ради Віктор Іноземцев, екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, перший секретар Полтавського обкому СПУ Степан Бульба, який, до речі, вважає рішення такого зібрання позастатутним, оскільки його учасники не представляють всі районні організації партії. Присутні вирішили підтримати проведення партійної дискусії, аби виявити причини поразок і помилок, внести зміни до статуту.

600 нових дорожніх знаків
Ілона БОГАЧ
Журналіст

Цього року в обласному центрі силами дочірнього підприємства "Шлях"  заплановано встановити й замінити шістсот нових дорожніх знаків. Знаки встановлять на трьох десятках вулиць Полтави. Разом із тим підприємство продовжуватиме  встановлювати пішохідні світлофори з таблом відліку часу. Водночас на цей рік заплановане і встановлення світлофорів для людей з вадами зору, повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.
 Всього ДП "Шлях" обслуговує 60 світлофорів. На одинадцяти з них використовується застаріла апаратура, що потребує заміни. В 2007 році підприємство почало впроваджувати заміну лампових світлофорів на світлодіодні. Це значно економить електроенергію та зменшує аварійно небезпечні випадки на перехрестях.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 17 березня 2009 р., стор. 2.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.