Cпорт

На запитання журналістів відповідали голова оргкомітету, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк, начальник управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Віктор Пожечевський, начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Олег Пустовгар, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, в минулому – форвард футбольного клубу "Ворскла" Ігор Кислов, почесний голова федерації футболу Полтавської області Микола Залудяк, голова федерації футболу Полтавської області Анатолій Дяченко.
Зазначалося, що з нагоди ювілею будуть проведені відповідні заходи як у Полтаві, так і в містах та районах області. Зокрема, планується, що 100 полтавців, які зробили вагомий внесок у розвиток футболу, буде заохочено високими відзнаками. Окрім цього, відбудеться науково-практична конференція, створюються  короткометражний документальний фільм з історії розвитку футболу на Полтавщині та тематична книга. Виготовляється сувенірна продукція з логотипами пам'ятної дати. Її зразки демонстрували журналістам під час прес-конференції.
Облдержадміністрація запропонує Полтавській міськраді облаштувати штучне футбольне поле на запасному полі стадіону "Ворскла" ім. О.Д. Бутовського. В день урочистого відзначення ювілею має відбутися турнір або матчева зустріч з футболу за участю зарубіжних команд.
Відзначення 100-річчя полтавського футболу сприятиме популяризації в області здорового способу життя, заохоченню проведення футбольних турнірів у містах і селах Полтавщини. Завдяки кооперації коштів державного та місцевого бюджетів в області зводяться нові футбольні майданчики. Зокрема, цьогоріч вони з'являться у Нових Санжарах, Чутовому та Чорнухах, на що з обласного бюджету виділено 570 тис. грн.
У справу підготовки та відзначення ювілею полтавського футболу свій внесок робить і "Зоря Полтавщини". На її шпальтах розпочато публікацію матеріалів, присвячених цій даті.

“Ворскла” – ФК “Львів” – 0:0
Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”

Після поразки від київського “Динамо” “Ворскла” у домашньому матчі з ФК “Львів”, звичайно ж, налаштовувалася на перемогу. Гарні можливості відкрити рахунок уже в дебюті зустрічі мав Главіна, а потім – Сачко, Кулаков і Ярошенко. Втім, того дня м'яч летів вище воріт, лівіше, правіше, але тільки не в сітку. Гості ж організували надійну оборону, створивши протягом всієї гри практично один гострий момент, коли наших земляків виручила штанга.
Останні 7–8 хвилин матчу для львів'ян взагалі були аж занадто жаркими. У штурмі їхніх воріт не брав участь хіба що воротар Долганський. Але рахунок так і залишився незмінним – 0:0. Після цього матчу “Ворскла” перемістилася у турнірній таблиці на п'яте місце.
У зустрічі з ФК “Львів” наші земляки грали у такому складі: Долганський (к), Деспотовскі, Даллку, Маркоскі (Янузі, 57), Кулаков, Ярошенко, Главіна (Єсін, 66), Сачко (Чічіков, 82), Цуррі, Медвєдєв, Ярмаш.
Результати інших матчів 20 туру прем'єр-ліги: “Металург” Д –“Зоря” – 3:0, “Чорноморець” – ФК “Харків” – 3:1, “Карпати” – “Кривбас” – 3:0, “Дніпро” – “Іллічівець” – 0:0, “Металург” З – “Динамо” – 1:3, “Металіст” – “Шахтар” – 0:3.
21 березня у Донецьку в рамках
21 туру “Ворскла” зустрічатиметься із “Шахтарем”.

Потрійне "золото" і подвійна "бронза"
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

У  Сумах завершився 20-й чемпіонат України з лижного спорту серед ветеранів, у якому взяли участь два спортсмени з Полтавщини. Абсолютною чемпіонкою цих змагань стала лижниця з Миргорода Анастасія Дойникова, котра перемогла на трьох дистанціях у восьмій віковій групі, до якої входили спортсмени віком від 64 до 69 років. Наша землячка показала такі результати: забіги на 5 км класичним бігом – 22 хв. 33 сек. та 22 хв. 39 сек., 10 км коньковим ходом – 51 хв. 52 сек. Лижник з Комсомольська Аркадій Корольов посів на цих змаганнях третє та четверте місця.
Інший турнір, у якому взяла участь Анастасія Дойникова, – "Слобожанський кубок", що проходив у Харкові. Наша землячка змагалася у перший день на дистанції 10 км класичним стилем, а на другий день – 20 км вільним стилем. На обох дистанціях Анастасія Йосипівна показала третій результат.
Всього у змаганнях взяли участь 76 спортсменів.
Зоря Полтавщини, Вівторок, 17 березня 2009 р., стор. 7.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.