Жіноче обличчя успіху

– Сьогодні "Миргородкурорт" без перебільшення – найкраща оздоровниця України, з потужною і сучасною лікувально-діагностичною базою, – розповідає генеральний директор закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів "Миргородкурорт", заслужений лікар України Олександр Гавловський. – Адже ми прагнемо довести комфорт та сервіс до рівня кращих європейських зразків, а разом із тим не тільки зберегти, а й розвинути лікувально-діагностичну базу. Для цього робимо все можливе: тільки минулого року на придбання новітнього медичного обладнання було використано п'ять мільйонів гривень. Загалом же за минулий рік у розвиток курорту ми вклали понад 16 мільйонів гривень власних інвестицій.
Колектив "Миргородкурорту" – це майже півтори тисячі досвідчених спеціалістів: близько ста лікарів, серед яких – п'ять заслужених лікарів України, сімнадцять лікарів мають вищу, а шістдесят – першу кваліфікаційну категорію, понад двісті медичних сестер, серед них – десять заслужених працівників охорони здоров'я. І, певна річ, більшість медичних працівників "Миргородкурорту" – представниці прекрасної половини людства.
До складу санаторно-курортного комплексу входять чотири санаторії – "Хорол", "Миргород", "Полтава" та "Березовий гай". Окрім основного спрямування курорту – лікування захворювань органів травлення і порушень обміну речовин, – кожен санаторій має ще й власну спеціалізацію. Скажімо, санаторій "Хорол" спеціалізується на реабілітації та оздоровленні вагітних жінок, лікуванні хвороб жіночих статевих органів, має відділення для лікування батьків із дітьми і реабілітаційне відділення хворих після радикальної терапії з приводу онкологічних захворювань.
У санаторії "Миргород" успішно лікують хронічні хвороби шлунку, печінки, жовчних шляхів та підшлункової залози, опорно-рухового апарату та нервової системи. Тут проходять реабілітацію учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, хворі з цереброваскулярною патологією, хворобами серцево-судинної системи. Працює й оснащене новітнім і унікальним для України медичним обладнанням відділення реабілітації хворих із за-
хворюваннями сечостатевої системи.
Поєднання власних методик  і кращих світових технологій, наукових розробок німецьких та українських фахівців, запровадження унікальної програми "Школа життя з діабетом" роблять санаторій "Березовий гай" центром національного рівня високоефективної реабілітації хворих із цукровим діабетом. Саме тут у 1983 році було відкрито перше в СРСР відділення для дітей, хворих на цукровий діабет, а минулого року на його базі був створений Всеукраїнський центр для хворих на цукровий діабет дітей і підлітків.
У санаторії "Полтава" проводяться реабілітація хворих  після операцій на шлунку та жовчному міхурі, інфарктів міокарда, реабілітація хворих на гіпертонічну хворобу. Тут ефективно лікують захворювання опорно-рухової системи, неврози та розлади нервової системи.
Усі лікувальні підрозділи курорту мають вищу акредитаційну кате-
горію. Лікувально-діагностичний центр ЗАТ "Миргородкурорт" оснащений найсучаснішою медичною діагностичною апаратурою. Спеціалісти центру проводять повні обстеження організму, включаючи найскладніші дослідження з використанням останніх досягнень медичної науки.
Ну і, звичайно ж, слави курорту додає королева мінеральних вод "Миргородська". Протягом усього року вона приваблює сюди понад 30 тисяч відпочиваючих із більше 25 країн світу. На території курорту експлуатуються три свердловини глибиною від 673 до 710 метрів. Вживана безпосередньо з джерела "Миргородська" насичена найважливішими для здоров'я мікро- і макроелементами, які містяться у ній в ідеальному для засвоєння організмом стані.
Не менш відомі й цілющі властивості унікальних лікувальних грязей із місцевого родовища. Бальнео-
грязелікарня курорту, яка неодноразово визнавалася кращою в Україні, пропонує більше 50 видів процедур і щодня надає їх понад дві тисячі. Відновлення фізичного здоров'я – важливе, але не єдине завдання, яке ставлять у миргородській оздоровниці. Душевний комфорт тут гармонійно поєднується з лікуванням і відпочинком.  
Здобутки курорту "Миргород" – заслуга великого колективу, фахівців, відданих своїй справі. Досягнення колективу, переважна більшість якого – жінки, неодноразово відзначалися на державному рівні. ЗАТ "Миргородкурорт" отримало перемогу в національному рейтингу "Лідер товарів і послуг України", "Лідер ХХІ століття", загальнона-
ціональному конкурсі Гран-прі "Вища проба", отримало нагороду "Золотий знак якості товарів і послуг України", відзнаку "Кращий лікувально-оздоровчий заклад 2008 року за наслідками опитування журналістів "Український туризм очима української преси", міжнародну нагороду "Лаври слави".
Зоря Полтавщини, П’ятниця, 6 березня 2009 р., 1-3 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.