Оптовий ринок чи проблеми оптом?

У ньому, зокрема, йдеться про те, що Кременчуцька ТЕЦ є єдиним джерелом теплової енергії для основної лівобережної частини міста Кременчука, а для нафтопереробного гіганта АТ “Укртатнафта” – безальтернативним постачальником технологічної пари, без якої підприємство працювати не зможе. І тому з точки зору територіальної громади Кременчуцька ТЕЦ є суб’єктом комунальної теплоенергетики та дуже глибоко інтегрована в комунальну, промислову і соціальну інфраструктуру міста.
Протягом останніх дев’яти років Кременчуцька ТЕЦ знаходиться в довгостроковій оренді у ВАТ “Полтаваобленерго”. За цей час станція повністю позбулася та жодного разу не допустила боргів за паливо, по заробітній платі й боргів перед бюджетами усіх рівнів. Капітальні вкладення в реконструкцію станційного обладнання за ці роки значно перевищили залишкову вартість основних фондів ТЕЦ. Поточні ремонти виконуються без припинення відпуску товарної продукції.
 Закономірним результатом злагодженої роботи колективу станції є надійне та якісне забезпечення міста теплом і гарячою водою.
 Разом із тим депутати зауважили, що Кременчук, як один із найпотужніших індустріальних регіонів країни, зараз переживає дуже непрості часи. Кризові явища торкнулися багатьох промислових гігантів міста. Зниження виробництва і, як наслідок, стрімке скорочення робочих місць є однією із головних проблем, які постали перед міською владою. І тому, на думку депутатів, одним з найважливіших антикризових заходів повинно бути збереження стабільної роботи тих підприємств, які зараз працюють на “докризовому” рівні й до яких, безумовно, належить Кременчуцька ТЕЦ.
У зверненні, зокрема, зазначено: “Є всі підстави вважати, що зміна джерела та механізму надходження коштів за вироблену електричну енергію може призвести до суттєвого погіршення фінансово-економічного стану ТЕЦ та негативно вплинути в цілому на життєдіяльність міста”.
Депутати висловили сподівання на розуміння їхньої стурбованості й врахування колегіальної думки органу місцевого самоврядування при прийнятті рішення стосовно подальшої роботи Кременчуцької ТЕЦ, зважаючи на велику соціальну значимість цього об’єкта.
ї“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 3_03_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.