Полтавщина

АМУ заснована у 1992 році. Основна мета діяльності – підтримка курсу ринкових перетворень, розширення зв’язків між містами, економічне співробітництво, захист законних прав та інтересів членів асоціації, взаємодія з владними структурами і громадськими об’єднаннями щодо перетворення України на країну з соціально орієнтованою ринковою економікою. Нині Асоціація міст України об’єднує 527 міст, селищ і сіл, в яких проживає понад 80 відсотків населення України.

Сесія прийняла бюджет
Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
Журналіст

на першій в нинішньому році сесії Кобеляцької районної ради депутати затвердили Програму економічного і соціального розвитку  району і районний бюджет на 2009 рік. Його показники формувалися в умовах економічної кризи, але навіть за  складної фінансової ситуації бюджет має соціальне спрямування.  
Депутати затвердили звіт голови районної ради Володимира Жукова про  діяльність за 2008 рік. “Рада продемонструвала здатність знаходити компромісні шляхи вирішення питань, при цьому не поступаючись пріоритетами району, – зазначив він. – Представники різних партій знаходять порозуміння задля спільної мети – соціально-економічного розвитку району”.
На сесії було також затверджено рішення про присвоєння звання “Почесний громадянин Кобеляцького району” голові ради міської організації ветеранів Олександру Живульку, депутату районної ради Володимиру Чернявському, заслуженому працівнику культури України Ніні Уваровій-Латинській.

Задля уникнення конфліктів
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

проблеми захисту інтересів громадян, які проживають у гуртожитках, усе частіше стають предметом соціальної напруги. А з уведенням у дію з 1 січня цього року  Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків” ситуація може загостритися. Тому постійна депутатська комісія з питань комунальної власності та приватизації Комсомольської міської ради вийшла з пропозицією утворити спеціальну комісію, яка б безпосередньо займалася  подібними проблемами. Міська рада схвально сприйняла ініціативу й затвердила відповідне рішення.
Відтепер комісія є дорадчим і постійно діючим органом Комсомольської міської ради, який має забезпечити захист інтересів громадян, котрі мешкають у гуртожитках.  Її очолив перший заступник міського голови Юрій Муха.

Сувеніри з глини
Тетяна ТИМЧЕНКО
Журналіст

за ініціативи першого заступника голови облдержадміністрації Івана Близнюка та Регіонального фонду підтримки підприємництва у Полтавській області стартував проект “Мистецтво творить можливості”. Він проводиться спільно з добровольцем Корпусу миру Джудіт Невман у рамках програми підтримки малих проектів (SPA) та обласних програм, спрямованих на розвиток підприємництва.
Проект сприятиме зайнятості дітей-сиріт, інвалідів, безробітних через започаткування соціального підприємництва. Воно поєднує в собі комерційну практику й соціальні цінності, ідеї суспільної користі, небайдужості, взаємодопомоги, співчуття, турботи та довіри. Отже, люди не тільки отримають роботу і можливість заробити, а й зможуть реалізувати свої творчі плани та ідеї.
Почали впроваджувати проект у Полтаві з майстер-класу для виготовлення сувенірів з глини й пластичного природного матеріалу. Вчителями були працівники обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.
Мета майстер-класу – надати практичну допомогу тим групам людей, які не мають можливостей для започаткування власної справи. Невдовзі подібні заходи відбудуться в районах області.

“Пласт” згуртовує молодь
Прес-служба облдержадміністрації

обласна комплексна програма системи виховання учнівської молоді, що діє до 2012 року, орієнтується на творчі осередки нового типу. Як вони розвиватимуться цього року, обговорювали у Полтаві на нараді-семінарі спеціалістів управлінь освіти, керівників відділів у справах сім’ї, молоді та спорту, директорів позашкільних навчальних закладів.
На Полтавщині майже 112 тисяч дітей і підлітків об’єднують різні дитячо-юнацькі організації. Одне з таких об’єднань – національна скаутська організація України “Пласт”. Президент України Віктор Ющенко минулого року підписав Указ про сприяння розвитку пластового руху. У нас він і досі нечисленний, хоча саме  “Пласт” чи не найбільше спрямований на духовний і фізичний розвиток молоді, патріотичне виховання, відродження культурних та історичних традицій українців.
На нараді ухвалили протокольні доручення, згідно з якими держслужбовці від освіти мають опікуватися розвитком скаутського руху. Для цього потрібні педагоги та активісти молодіжних громадських організацій, підготовлені для роботи з пластовими і козацькими організаціями.
ї“Зоря Полтавщини”, 2 стор., 3_03_09

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.