Минулорічні підсумки, нинішні реалії

Першим на порядку денному роботи колегії був розгляд питання про підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджету області за минулий рік.
– За лютий бюджет буде перевиконаний, великих проблем із фінансуванням бюджетної сфери ми поки що не відчуваємо. На сьогоднішній день питання № 1, що стоїть перед областю, – посівна. Аграрний комплекс у нинішньому році залишиться головним, стратегічним сектором економіки, який даватиме надходження у валюті, – зазначив Валерій Асадчев. – Кон'юнктура цього року буде сприятлива для аграріїв. У світі склався сьогодні сприятливий інвестиційний клімат.
Голова облдержадміністрації наголосив на необхідності  вчасно і в повному обсязі провести весняно-польові роботи.
– У промисловості за минулий рік спостерігається спад обсягів виробництва на 14 відсотків, – проінформувала начальник головного управління економіки облдержадміністрації Валентина Поліщук. – Проте, без урахування показників АТ “Укртатнафта”, обсяги промислового виробництва зросли на 1,7 відсотка. З приростом спрацювали легка і харчова галузі. В цілому область займає восьме місце в Україні з розвитку реального сектора економіки, п’яте місце – за інвестиціями. В агропромисловому комплексі забезпечено зростання валової продукції на 15,2 відсотка. Загалом минулого року область досягла позитивних результатів. І завдання на нинішній – зберегти всі галузі економіки.
– Планові завдання з наповнення місцевих бюджетів за минулий рік виконані на 102,4 відсотка, – поінформував начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко.
Про хід виплат допомоги по безробіттю розповіла директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва. Вона повідомила, що загалом за 2008 рік послугами служби скористалися 114 тисяч незайнятих громадян, що на 5,7 тисячі чоловік більше, ніж у 2007-му. На початку нинішнього року на обліку перебували 44,3 тисячі незайнятих громадян, тоді як у січні минулого – 33,8 тисячі. Працевлаштовано понад 45 тисяч осіб.
Інформуючи учасників роботи колегії про стан оплати праці на підприємствах, в організаціях та установах області, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко повідомила, що на початок нинішнього року загальна сума заборгованості з виплати зарплати становила 23,3 мільйона гривень. Найбільший борг – перед працюючими обласного центру. Причини невчасної виплати заробітної плати на підприємствах – відсутність ринків збуту, невчасні розрахунки замовників тощо.
Про підсумки роботи зі зверненнями громадян у минулому році поінформував начальник відділу роботи зі зверненнями громадян Валерій Балагура. Зокрема констатувалося, що протягом року до облдержадміністрації надійшло 5249 звернень, 932 жителі області телефонували на “прямі лінії” та “телефони довіри”. Найбільше громадян непокоять проблеми соціального захисту, житлові й комунальні негаразди.
Валерій Асадчев зазначив, що нинішнього року звернень громадян до органів влади побільшає, і вони мають добре організувати роботу й дієве реагування на звернення. Крім того, він запропонував районним держадміністраціям самим розробити критерії рейтингового оцінювання районів, які б реально відображали ситуацію на місцях.
З обговорюваних питань на колегії були прийняті відповідні рішення.
ї“Зоря Полтавщини”, 1стор., 3_03_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.