Матері, красуні, політики…

З цією метою минулої п'ятниці в обласному центрі проходив обласний форум жінок – депутатів місцевих рад Полтавщини. Його учасників привітали заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Надія Мякушко, секретар Полтавської міської ради Олександр Козуб, голова постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності та інформаційної сфери обласної ради Іван Момот, голова Українського жіночого консорціуму Марія Алексєєнко.
На форумі обговорювалися теми, які стосувалися ролі жінки в політично структурованому суспільстві, важливості її участі у місцевому самоврядуванні, прийнятті стратегічних важливих рішень. Під час зібрання зазначалося, що формальних обмежень до участі жінок або чоловіків у політичному житті в Україні не існує. Проте очевидні певні чинники, що зумовлюють переважне домінування чоловіків у політиці. Водночас спостерігається така тенденція: чим нижча за рівнем рада, тим вона гендерно збалансованіша.
– Ми впевнені, – наголошували учасниці зібрання, що збільшення представництва жінок в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування покращить вирішення нагальних проблем освіти, науки, охорони здоров'я, захисту сім'ї, дитинства і є передумовою для посилення можливості впливу жінок на корегування регіональної соціальної політики і підвищення жіночої суспільно-політичної активності.
Після обговорення розглянутих питань учасниці форуму вирішили розробити і впровадити комплексну гендерну стратегію розвитку Полтавської області, в рамках якої буде передбачено впровадження аналогічних програм в усіх районах і містах регіону. По закінченні зібрання відбулося нагородження переможниць обласного конкурсу "Жінка року".
ї“Зоря Полтавщини”, 1стор., 3_03_09
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.