Виявлено підроблені марковані конверти

У Полтавській дирекції УДППЗ "Укрпошта"  здивовані цією ситуацією. Микола Перепелиця, заступник директора з питань технології послуг,  пояснив, що маркування конвертів – це  своєрідна оплата  поштових послуг.
Відрізнити справжній та підроблений конверти дуже важко, це можуть зробити тільки спеціалісти, але деякі відмінності усе ж таки помітні, як-то кажуть, неозброєним оком: на фальшивому малюнок марки нечіткий, з розпливчастими контурами малюнка, на конверті відсутня клейка стрічка, краї паперу нерівні, дані реквізитів фірми на звороті конверта теж розмиті,  відсутні ім'я та прізвище художника, який обрамлював конверт малюнком. Щоб уникнути фальшивок, Микола Перепелиця радить купувати конверти тільки у спеціалізованих точках "Укрпошти" чи "Союздруку".
 На даний час до управління карного розшуку ГУ МВС України в Полтавській області надійшло офіційне звернення Полтавської дирекції УДППЗ "Укрпошта". Олександр Максімов, старший оперуповноважений цього управління, говорить, що зараз тривають перевірки, а загалом Кримінальним кодексом передбачена відповідальність за підроблення знаків поштової оплати і проїзних документів (ст. 215 Кримінального кодексу України). Термін покарання за такий злочин – від сплати штрафу до обмеження волі до трьох років. Нині правоохоронці встановлюють джерело виготовлення підробок.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.