Полтавщина

Лише 50 із 148 підприємств області погасили борги відповідно до складених графіків. Найбільше непокоїть заборгованість сільськогосподарських підприємств.
Серед позитивних зрушень у наповненні бюджету Пенсійного фонду можна відзначити збільшення кількості страхувальників та підвищення оплати праці працюючого населення, а також легалізацію трудових відносин. Про це йшлося на колегії за підсумками роботи Пенсійного фонду в області за 9 місяців.

Розпочато ремонтні роботи

Ситуацію, що склалася на ДП “Лохвицький спиртовий комбінат”, розглянули учасники наради, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк.
Нині на підприємстві працює майже 400 робітників, кожному з яких заборгували понад 5 тис. гривень. Загалом заборгованість із виплати зарплати становить 2 млн 192 тис. 400 грн, тобто вп’ятеро більше порівняно з початком року. Це пов’язано з тим, що виробництво на комбінаті через відсутність обігових коштів, сировини й готової продукції тимчасово призупинили.
Розроблено план-графік фінансового оздоровлення Лохвицького спиртового комбінату, яким на підприємстві передбачено погасити у ІV кварталі 2008 року борги по зарплаті та відновити виробництво. З цією метою вже розпочали планові ремонтні роботи.
Йшлося і про забезпечення комбінату ефективним менеджментом, оновлення керівництва підприємства.
Учасники наради також розглянули проблеми, що виникли на ДП “Жовтневий спиртовий завод”, та обговорили шляхи їх вирішення.

У гармонії з природою

Значне продовження тривалості людського життя завдяки вживанню екологічно чистої продукції та дотриманню здорового способу життя в екологічно чистому середовищі  – така мета наукового українсько-німецько-польського проекту, започаткованого рік тому вченими цих країн. У рамках проекту на базі Полтавської державної аграрної академії створено та функціонує агро-екологічний центр, куди входять 10 установ і організацій. Днями полтавські науковці презентували свої напрацювання представникам адміністрації німецького міста-партнера Полтави – Фільдерштадта, які побували в нашій області.
Загалом за рік роботи наукового проекту полтавськими вченими проведена значна робота з екологічних досліджень. Зокрема, створено групу фахівців, яка провела аналіз стану довкілля Полтавщини, визначивши, що наш регіон – один із екологічно найчистіших в Україні. Також проведено спільні з іноземними партнерами заходи в різних країнах, підбито підсумки анкетування громадян.

Прощання з чужими символами

На сесії Решетилівської селищної ради погоджене рішення про демонтаж пам'ятника Фрідріху Енгельсу. Монумент знімуть із постаменту і помістять на тимчасове збереження. А на місці пам'ятника чи неподалік від нього, на кургані, розташованому на старому цвинтарі, буде встановлений пам'ятний знак жертвам Голодомору 1932–1933 років. Саме там у 30-ті роки минулого століття масово ховали померлих від голоду.

Відзнаки газети “Інтер”

У Миколаєві пройшов XI Національний конкурс шкільних газет.
Майже 2000 газет із 24 областей України та 400 загальноосвітніх шкіл змагалися цього року в конкурсі. “Вже сьогодні з надісланих на конкурс газет видно, що юні кореспонденти мають свою нову принципову позицію, і це дає підстави чітко зазначити, що майбутнє у професійної журналістики є”, – сказав, вітаючи переможців конкурсу, голова Національної спілки журналістів України Ігор Лубченко.
Вдруге поспіль дипломом Національного конкурсу нагороджена шкільна газета “Інтер” Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату імені Є.П.Кочергіна. Відповідальні за випуск – керівник структурного підрозділу навчального закладу, член Національної спілки журналістів України Олег Березенко та учитель школи-інтернату Галина Рудченко.
До речі, в грудні цього року газеті “Інтер” виповниться два роки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.