Пріоритет – державна скарбниця

Нині ДПА у Полтавській області стабільно займає одне з провідних місць в Україні з наповнення державного та місцевих бюджетів. Лише з початку поточного року в промисловості завдяки фахівцям органів Державної податкової служби Полтавщини зібрано 3,6 млрд грн податків і зборів до державного бюджету. Це становить 87,4% загального збору податків в області.
Нинішнього року, у порівнянні з відповідним періодом минулого, незважаючи на спад обсягів продукції у промисловості, збір податків до державного бюджету в цій галузі збільшився на 830,9 млн грн, або на 30,2%.
У будівництві за 9 місяців цього року до державного бюджету зібрано 146 млн грн податків і зборів. У загальних показниках по області частка будівництва становить 3,6%. Порівняно з відповідним періодом 2007 року збір податків у будівництві збільшився на 49,7 млн грн, або на 51,5%, при зменшенні обсягів будівельних робіт на 1,8%.
Позитивні зміни відбулись і в сільському господарстві. З початку року до державного бюджету в цій галузі зібрано 18,6 млн грн податків і зборів, що становить 0,5 % в загальних показниках області. Збір податків у цій галузі збільшився на 21,4%. Додаткові надходження до бюджету склали 3,3 млн грн.
У сфері торгівлі збір податків до державного бюджету перевищив рівень попереднього року на 34,9 млн грн, або на 36,2%, і склав 131,4 млн грн. Це становить 3,2% в загальних показниках по області.
Як наслідок, за 9 місяців поточного року податкова служба Полтавщини мобілізувала у бюджет більш ніж 4 млрд 100 млн грн, а це перевищує рівень минулорічного збору більш ніж на третину. Бюджет додатково отримав 980,7 млн грн.    
 Нарощені темпи збору по всіх основних податках: по податку на прибуток – в 1,6 разу, по збору ПДВ – на 24,6 %, по акцизному збору з вироблених в Україні товарів – на 20,8 %, по рентних платежах – в 1,5 разу.
З року в рік в області загалом забезпечується стабільний приріст доходної частини місцевих бюджетів, зокрема й по всіх провідних податках.
Так, з початку року до місцевих бюджетів мобілізовано понад 1 млрд 317 млн грн податків та зборів. А це більше минулорічних надходжень на 357,4 млн грн, або на 37,2 %.
Зросли надходження по таких бюджетоформуючих податках, як: податок з доходів фізичних осіб – на 299,8 млн грн, або в 1,4 разу, плата за землю – на 34,9 млн грн, або на 39,5 %, по єдиному податку для суб’єктів малого підприємництва – на 7,3 млн грн, або на 21,4 %, по місцевих податках та зборах – на 917,2 тис. грн, або на 6,2 %.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.