Відстоювати інтереси області, працювати для людей

Ще до розгляду першого запланованого питання Валерій Асадчев порушив проблему початку опалювального сезону. Він нагадав, що Полтавщина повністю розрахувалася з НАК “Нафтогаз України” за поточними платежами, проведено й клірингові розрахунки, тож усі фінансові питання вирішено, область не має боргів. Однак досі не має лімітів і угод на використання газу в опалювальному сезоні, що розпочався. Водночас вчасно забезпечити теплопостачання усіх об’єктів – і соціальних, і житлово-комунальних, і бюджетних – це вимога закону. І Валерій Асадчев, і Олександр Удовіченко наголосили, що оскільки “закон – на нашому боці”, то і органам виконавчої влади та місцевого самоврядування, і підприємствам-теплопостачальникам треба діяти відповідно до закону, підтримуючи один одного, й готуватися відстоювати інтереси області в судах. З останнього тижня жовтня батареї опалення повинні бути скрізь теплі. Начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Анатолій Бодник поінформував, що об’єкти в області технічно підготовлені.
Про підсумки економічного та соціального розвитку й виконання бюджету області за 9 місяців 2008 року доповідали начальник головного управління економіки облдержадміністрації Валентина Поліщук і заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка. За наведеними даними, економіка області впродовж 9 місяців цього року в цілому демонструвала сталі темпи зростання. Валова додана вартість збільшилась на 8,8 відсотка. Надходження до бюджетів усіх рівнів у серпні-вересні становили понад 5,8 млрд грн, або збільшилися відносно серпня-вересня 2007 року майже на 33 відсотки. Для промислового комплексу області характерними є зменшення вдвічі обсягів промислової переробки нафти на ЗАТ “Укртатнафта”, високі темпи зростання виробництва підприємств, продукція яких має інвестиційне спрямування, і підприємств харчової промисловості за рахунок збереження високої динаміки внутрішнього споживчого попиту. Проте загальний спад обсягів виробництва промислової продукції за 9 місяців склав 13 відсотків. Валентина Поліщук зазначила також, що на промисловий (зокрема металургію й гірничодобувну галузь) і будівельний сектори економіки негативно впливає світова фінансова криза.
В агропромисловому комплексі залишається складним стан справ у тваринництві, де виробництво валової продукції скоротилося на 4,6 відсотка.
Колегія облдержадміністрації розглянула також питання про проект обласної містобудівної програми розробки містобудівної документації у Полтавській області на 2009 – 2012 роки, про встановлення стипендії голови облдержадміністрації, підбила підсумки літнього туристично-курортного і купального сезону 2008 року в області та роботи зі зверненнями громадян.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.