Пам’ятник Леніну знову фарбують

Начальник відділу громадських зв’язків ГУ МВС України у Полтавській області Юрій Сулаєв так прокоментував ці події:
– Оскільки в Полтаві немає жодного пам’ятника, який би не постраждав від рук вандалів, усі вони перебувають під особливою охороною, з виведенням інформації на сервер міського управління міліції. Того вечора співробітники чергової частини помітили, що невідома особа, накинувши капюшон та струснувши балончик із фарбою, прямує до пам’ятника Леніну. Інформацію одразу передали черговому патрулю, який знаходився неподалік. Зловмисника затримали тоді, коли він малював на пам’ятнику червоною фарбою смугу. Поблизу також було кілька осіб у камуфляжному та цивільному одязі. Працівники міліції затримали їх для з’ясування обставин. Виявилося, що всі вони – жителі  інших областей. Так, молодик, який розмальовував пам’ятник червоною фарбою, – 1983 року народження, з Кривого Рогу, працює на одному з місцевих підприємств…
До речі, сам факт затримання намагався знімати на плівку полтавський правозахисник Анатолій Банний. Як саме це було та які слова при цьому лунали – можна переглянути, у міліції є відеозапис, – запевняє пан Сулаєв. Він також сподівається, що ближчим часом матеріали буде передано до суду. Яким буде його рішення – редакція обов’язково повідомить.
Нагадаємо, що це не перший випадок “війни” з пам’ятником Леніну в Полтаві. Саме цей постамент зазнав у новітній історії чи не найбільше набігів “художників” – його фарбували в чорний, білий, червоний кольори.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.