Полтавщина

Розповісти є про що. За два роки дії програми ліхтарі засвітилися на всіх вулицях і провулках обласного центру. Тепер світло в темний час доби має прийти й у кожний двір. Замінено 14 500 світильників і додатково встановлено 4500 енергозберігаючих ламп, що дозволило вдвічі зменшити витрати на міське освітлення. Програма також сприяє зниженню рівня злочинності, травматизму. До вподоби городянам і туристам красива підсвітка архітектурних пам’яток у центрі міста. Встановлено також систему автоматизації моніторингу, енергозбереження і управління мережею вуличного освітлення.
 Найбільше зацікавили учасників семінару сучасні енергозберігаючі світильники з електронним устаткуванням у навчальних закладах. Заступник міського голови Полтави Олександр Русін розповів, що таким чином освітлюються ЗОШ љ29 і два спеціалізованих заклади – школа љ40 і дитсадок “Джерельце”, де вчаться діти з вадами зору.
У Полтаві на одну книгарню стало більше

Відтепер поціновувачі української книги матимуть нагоду придбати улюблені видання в новій книгарні, яку нещодавно відкрито у Полтаві в приміщенні облспоживспілки. Незважаючи на те, що нововідкритий книжковий магазин невеликий за розмірами, в ньому представлений широкий спектр видань. Є там і довідкова, й енциклопедична, і спеціалізована література, а також дитячі книжки.
Відкрито нову книгарню відповідно до указу Президента і постанови Кабміну про створення книжкових магазинів у кожній адміністративно-територіальній одиниці задля популяризації українських видань серед населення.
Працювати я піду…
Вибір майбутньої професії має бути свідомим і виваженим – саме до цього закликали майбутніх випускників Полтавського обласного ліцею для обдарованих дітей імені А.С. Макаренка організатори ярмарку професій, яку днями провели в цьому навчальному закладі. Основною метою заходу було надання допомоги школярам у виборі майбутньої професії.
Учні 9–11 класів завдяки виставці профорієнтаційних матеріалів отримали інформацію про навчальні заклади області, від представників обласного центру зайнятості дізналися про вакансії, які є нині на ринку праці. Майбутні випускники також пройшли профорієнтаційну діагностику, переглянули тематичні відеоматеріали.

“Акшамор” – це ромашка навпаки

Триста п’ятдесят школярів і дошкільнят селища та навколишніх сіл є вихованцями Опішнянського будинку дитячої та юнацької творчості Зіньківського району. Тут діють більше десяти гуртків і студій різного спрямування. Найбільша гордість – танцювальний колектив “Акшамор”, що об’єднує близько ста дітей, – постійний учасник різноманітних свят і фестивалів. Популярні у дітлахів клуб естетичного розвитку “Кольоровий світ”, гуртки “Умілі руки”, художнього читання, моделювання одягу, туристичний і археологічний, живої природи та інші. Нещодавно створений ляльковий театр.
Дитячий палац повністю перебуває на балансі селищної ради, розповіла директор закладу Зоя Щербак. Під час навчального року і в пору шкільних канікул тут відбувається чимало цікавих заходів, ігрових програм, конкурсів, дитячих дискотек.

Полтавка – "Міні-міс України"

У Львові відбувся десятий дитячий творчий конкурс "Міні-міс та міні-містер України-2008". У ньому перемогла восьмирічна полтавка Анастасія Коломієць. Інша наша землячка – тринадцятирічна Ольга Кравченко – здобула титул "Перша віце-міні-міс України" у групі тiнейджерів.
Обидві дівчини навчаються у "Школі юної леді" модельної агенції "Марго". До речі, Анастасія Коломієць уже має титули: "Принцеса країни" (2008 р.) та "Міні-Барбі" (2008 р.). Що ж до Ольги Коломієць, то вона здобула третє місце в українському конкурсі "Світ талантів шоу краси", а в міжнародному – четверте, була "Віце-принцесою Полтави".
Юні полтавки вже четвертий рік поспіль займають перші місця на конкурсі "Міні-міс України". “Ми вже традиційно здобуваємо перше місце. Коли їдуть дві дівчини, то перше і друге, а коли три – то й третє наше. Звичайно, перемагають дівчата у різних вікових групах", – розповіла директор "Школи моделей" і "Школи юної леді" Тетяна Крилата.
Освячено новий храм

Раніше в Чорнухах було три храми – Покровський, Миколаївський і Воскресенський, які зруйновано у роки войовничого атеїзму. Нині духовне життя відроджується. Реставруються старі культові споруди, будуються нові. Усією громадою спорудили храм і в Чорнухах. Чимало зусиль для цього доклав його настоятель, протоієрей Іван Бондар. Мальовниче місце для будівництва церкви у селищному парку обирав, на жаль, нині покійний митрополит Полтавський і Кременчуцький Феодосій. Храм зведений у стилі необароко. Такі величні церкви височіли в Чорнухах у козацьку добу.
З нагоди освячення новозбудованого Покровського храму зібралися сотні людей. Його проводив єпископ Кременчуцький і Хорольський (УПЦ) Євлогій разом із духовенством Чорнухинського, Лохвицького, Лубенського та інших районів. Єпископ вручив церковні нагороди спонсорам і благодійникам, які допомагали будувати храм.
Подарунок юним спортсменам
При Центрі культури та дозвілля у мікрорайоні Личанка в Миргороді відкрився новий, добре оснащений спортивний зал для греко-римської боротьби. “Секція існує в місті вже десять років, виховали багатьох майстрів спорту, маємо переможців і призерів першостей України, – говорить тренер Сергій Шудегов. – Чотири роки діти займалися у неопалюваному приміщенні. Міська влада запропонувала перейти у спортзал колишньої школи, виділила гроші на його реконструкцію. Тепер маємо гарні умови для тренувань і проведення турнірів”. Нині тут займаються більше сотні юних спортсменів.
– У Миргороді започатковано добру традицію – розширення фізкультурно-спортивної бази, підтвердження цьому – новий спортзал, – відзначає міський голова Олександр Паутов. – У різних районах відкриті спортмайданчики з сучасним обладнанням. Це сприяє зміцненню здоров’я миргородців, до того ж тут – місця активного дозвілля молоді.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.