Залізні коні Сергія Марченка

Проте це – не про Сергія Марченка, адже він – справжній ентузіаст своєї справи. Молодий підприємець із Гадяча захоплюється мотоспортом із дитинства і вже досяг професійних успіхів. Сергій щороку бере участь у середньому в 20 змаганнях різних рівнів і завжди він – серед найкращих.
А почалося його захоплення мотоциклами з гуртка при місцевому ДТСААФ, який Сергій почав відвідувати з десятирічного віку. Спочатку просто катався, опановуючи мопед, потім захотілося більше драйву, і він почав тренуватися серйозніше. Швидкісними трасами для нього стали пагорби на околицях Гадяча.
Першим залізним конем, який придбав за власноруч зароблені гроші, став “Ямаха-250”. Після цього він змінив уже три мотоцикли. Нині їздить на “Сузукі-450”, про який мріє майже кожен, хто любить мотоцикли.
– Мотоспорт – заняття не з дешевих, особливо, якщо ставитися до нього серйозно, – зауважив під час нашої розмови Сергій. – Хороший мотоцикл, наприклад, “Хонда-450” коштує нині близько 9 тисяч доларів. Екіпірування спортсмена обходиться в середньому 5 тисяч гривень. До того ж мотоциклістові для підтримки необхідної фізичної форми потрібно раціонально і збалансовано харчуватися, що теж в умовах нинішніх цін недешево. Але, повірте, воно того варте!
Давньою мрією Сергія було створення в Гадячі спортивно-технічного клубу й облаштування власної траси для тренувань і проведення змагань. Але щоб усе це зробити, необхідна підтримка влади. Ініціативного спортсмена підтримав заступник голови Гадяцької райдержадміністрації Володимир Дудко і пообіцяв допомогти. За його підтримки у травні цього року була зареєстрована районна громадська організація – спортивно-технічний клуб “Гадяч-мото”, який об’єднав шанувальників екстремального виду спорту. Очолив клуб ініціатор його створення Сергій Марченко.
Облаштувати трек теж допомогла районна адміністрація, виділивши на це кошти. Мототрасу збудували на крутих пагорбах неподалік села Біленченківки. Техніку для цього надав директор ТОВ НВП “Нафтогазсервіс” Анатолій Попельнюх. В облаштуванні траси допомагали начальник Гадяцької філії “Райавтодор” Олексій Нечитайло та директор місцевого цегельного заводу Григорій Ботінок. Будувати трек допомагало також СТО “Автостиль”. Не залишилися осторонь і самі члени клубу.
На новозбудованій трасі, на якій безліч крутих спусків і віражів, тепер тренуються не тільки гадяцькі спортсмени, але й любителі мотоекстрему з Лубен, Полтави, Харкова, Прилук та інших міст і містечок, де немає спеціально облаштованих треків.
У серпні цього року здійснилася ще одна Сергієва мрія: відбулися любительські змагання на кубок Гадяцького району. Ця подія в спортивному житті краю була першою. До Гадяча з’їхалися майже 80 спортсменів із Кременчука, Харкова, Полтави, Прилук, Чернігова, Ніжина, Києва та інших міст України. Змагання проходили за віковими групами учасників і класами мотоциклів. За словами Сергія, перегони виявилися видовищними і напруженими. Вони сподобалися як самим спортсменам, так і глядачам, яких розмістилося на крутих схилах довкола чимало. До речі, наймолодшим переможцем змагань став        7-річний Микола Москалюк із Шостки.
Готуючись до змагань, Сергій щодня тренується: бігає, робить загальні вправи і, звичайно ж, долає раз за разом трасу на мотоциклі. Його дружина Тетяна завжди хвилюється, коли чоловік їде на змагання. Вона з ним туди не їздить, бо не може спокійно спостерігати за смертельно небезпечними віражами, які безстрашно долає Сергій на своєму мотоциклі. А ось його старша донька Даша, якій уже вісім років, залюбки їздить із татом. Мотоцикли їй подобаються теж…
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.