Холоди не чекатимуть

А з першого жовтня комунальники мають бути готовими подати тепло і в житлові будинки, – наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації 25 вересня. Якщо ж стане тепліше, запуск котелень вважатиметься пробним, що теж на користь справі.
Питанню підготовки підприємств і організацій області до роботи в осінньо-зимовий період 2008–09 року на колегії, в роботі якої взяв участь заступник голови обласної ради Петро Ворона, було приділено найбільше уваги. Рівень оплати за енергоносії, за інформацією заступника начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Костянтина Батека, нині кращий, ніж торік, бюджетні установи розрахувалися на 100%. Ресурсами газу на початок опалювального сезону Полтавщина забезпечена.
Готовність будинків житлового фонду області до настання холодів становить вісімдесят відсотків, поінформував начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Анатолій Бодник, шкіл і дитсадків – майже сто, лікарень – вісімдесят п’ять.
Із 25 котелень, які обігрівають школи-інтернати, опалення включили в 21, зазначив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Мирошниченко. Ускладнення виникли лише з котельнями окремих закладів освіти Кременчука, Новосанжарського, Лубенського, Семенівського, Гребінківського, Машівського районів та дитсадків в Оржицькому районі й у Великій Багачці. Обговорили також готовність до зимового сезону електро- і газових мереж, закладів охорони здоров’я, питання технічного нагляду за котельнями тощо.
Валерій Асадчев порушив проблемне питання будинків ЖЕД “Будівельник” у Полтаві, що є обласною комунальною власністю, і зазначив, що область готова надати кошти для них спільно з міською владою.
Про інвестиційну привабливість земель Полтавщини розповів начальник обласного головного управління земельних ресурсів Григорій Шарий. Загалом під інвестиційні проекти запропонована 281 ділянка площею 3,5 тисячі гектарів. У тому числі для промислових об’єктів – 917 га, тваринницьких комплексів – 1712 га, торгівлі і комерції – 95 га, готелів – 76 га. Серед пропозицій про те, як краще представити можливості нашого регіону потенційним інвесторам, – розробка стратегічних планів розвитку міст і районів з урахуванням прокладення магістральних газопроводів, транспортних артерій; продовження програми газифікації сільської місцевості, що також є підготовкою до інвестицій; створення англомовного Інтернет-ресурсу для користувачів із європейських країн; краще інформування про продаж земельних ділянок з аукціону тощо.
Нині триває реформування медичної галузі області, одним з головних його завдань є перехід на сімейну медицину.  Про діяльність у цьому напрямку поінформував в.о. начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Курилко. Зараз послугами сімейних лікарів користується понад 60 відсотків населення. В області не відкрито 83 запланованих заклади сімейної медицини, зокрема в Лохвицькому районі – 12, Гадяцькому – 9, Лубенському – 5. Серед причин називалися відсутність кадрів, транспорту для амбулаторій, недостатнє фінансування галузі, коли більша частина виділених коштів йде на заробітну плату. Не завжди депутати місцевих рад і громадськість сіл погоджуються на закриття ФАПів і перепрофілювання дільничних лікарень в амбулаторії сімейної медицини. Заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Надія Мякушко зауважила: не треба кивати на депутатів, це робота виконавчої влади. Де є порозуміння, там і реформування проходить нормально. Необхідно предметніше займатися з випускниками медичних вузів, яким потрібна мотивація для роботи в районах і селах – житло, хороші умови праці,  належна зарплата. Це мають пропонувати керівники районів і сільські голови, якщо хочуть залучити до себе молодих фахівців.
За участю представників медичної галузі, соціальних служб, міліції та громадських організацій на колегії було обговорено ще одну важливу суспільну проблему – запобігання вживанню молоддю наркотичних та психотропних речовин.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.