Гребінківському “Локомотиву” – 70

Перед війною на товариську зустріч до Гребінки приїздили футболісти київського “Динамо”, багато з яких згодом стали учасниками відомого “матчу смерті” з німецьким “Люфтваффе”. “Локомотив”, незважаючи на поразку, зумів тоді дати справжній бій столичним футболістам. Загалом в історії команди були різні часи, але особливо успішними видалися 80-ті роки минулого століття, коли команда ставала чемпіоном області в клубному заліку, неодноразово вигравала та була призером чемпіонату області, успішно виступала в іграх на Кубок області, республіканських турнірах.
У роки незалежності України гребінчани чотири рази (1992, 1993, 1994 та 1996 pp.) ставали чемпіонами області. У складі команди грали футболісти, які входили до збірної Полтавщини, виступали в командах майстрів України та Росії. Зокрема, вихованець гребінківського футболу Олександр Лисенко був чемпіоном Радянського Союзу в складі дніпропетровського “Дніпра”. Нинішні гравці “Локомотива” продовжують традиції своїх попередників, вдало виступаючи в першості Полтавщини та розіграші Кубка області.
З нагоди 70-літнього ювілею минулої суботи у Гребінці відбулося справжнє свято футболу. Нинішніх спортсменів, тренерів та ветеранів приїхали привітати голова обласної ради, голова обласної організації Партії регіонів України Олександр Удовіченко, перший заступник голови обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, президент Професіональної футбольної ліги, народний депутат України Равіль Саффіулін, голова федерації футболу Полтавської області Анатолій Дяченко, депутати обласної ради Олександр Коваль та Валерій Пархоменко, представники місцевої влади, громадськості. Равіль Саффіулін від Партії регіонів вручив місцевій дитячій футбольній команді комплект м'ячів. Футболісти і наставники “Локомотива” різних років були відзначені грамотами облдержадміністрації, обласної ради, обласної федерації футболу та подарунками від Партії регіонів.
А потім відбувся футбольний матч. Цього дня “Локомотиву” протистояли ветерани донецького “Шахтаря”. Серед них – добре знані вболівальникам Дмитро Шутков, Сергій Попов, Геннадій Зубков, Ігор Леонов, Сергій Погодін, Геннадій Орбу та інші відомі “гірники”-ветерани. Незважаючи на проливний дощ і товариський характер зустрічі, грі на полі футболісти віддавалися сповна. Боротьба весь час була напруженою. Й сильнішими, на радість “фанам” “Локомотива,” виявилися їхні улюбленці. Рахунок у цій зустрічі відкрив Іван Близнюк, який свого часу в складі команди двічі ставав чемпіоном області. Відзначилися також Валерій Корнєв та Сергій Симоненко. Отож, 3:0 на користь господарів – справжній подарунок до ювілею.
Після закінчення матчу було влаштовано святковий концерт та феєрверк.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.