Тепер ти – першокласник!

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

За доброю традицією, усі без винятку школярики-першачки отримали набір учнівського приладдя в яскравому портфелі. Разом із тим міська влада зробила для дітлахів ще кілька подарунків, забезпечивши цьогоріч усіх першокласників сучасними одномісними партами. І вперше в цьому році, зазначив Полтавський міський голова Андрій Матковський, міська влада вишукала кошти, щоб встановити у кожному класі, де навчаються першокласники, кулери із очищеною питною водою. До речі, цьогоріч у перші класи м. Полтави пішли 2400 дітей.
Андрій Матковський привітав маленьких школярів та їхніх батьків зі святом. Їх вітали також учителі, старші товариші. Після урочистостей дітвора залюбки сфотографувалася на згадку.
Загалом у області 1 вересня в 797 загальноосвітніх школах  навчальний рік розпочався майже для 142 тисяч учнів. Це на 8 тисяч менше, ніж минулого року. До перших класів зарахували майже 11 тисяч дітей, до 10-х – близько 10 тисяч. У школах обладнали 528 навчальних комп’ютерних комплексів. До зими підготовлені приміщення 97% загальноосвітніх навчальних закладів.
***
Перші дзвоники покликали до занять і 40 тисяч студентів обласного центру. Посвята у першокурсники, за традицією, пройшла у всіх полтавських вищих навчальних закладах. В урочистостях Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка, Української медичної стоматологічної академії, що проходили у Палаці дозвілля “Листопад”, узяв участь голова облдержадміністрації Валерій Асадчев. Він також побував на святі першого дзвоника у школі-інтернаті ім. Крупської в обласному центрі.
Голова обласної ради Олександр Удовіченко
1 вересня із початком нового навчального року привітав учнів Решетилівської гімназії ім. Олійника.
По області в урочистостях із нагоди Дня знань взяли також участь посадовці міст і районів, депутати, спонсори.
aРектор Української медичної стоматологічної академії, доктор медичних наук, професор В’ячеслав Ждан (перший ліворуч) та декан стоматологічного факультету Алла Сидорова (третя ліворуч) з першокурсниками УМСА Іваном Караджаном, Яною Семененко, Оксаною Іщенко, Юлією Часовою та Павлом Байдою.
aСвято першого дзвоника у Полтавській середній школі љ7.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.