“Добудуємо собор, який нас об’єднав”

Євген ЛОПУШИНСЬКИЙ
Прес-служба Полтавської облдержадміністрації

 Збереглася лише дзвіниця. Тож у 2000 році собор почали відбудовувати заново. Нині лишилося зробити внутрішнє оздоблення. Хоча будівництво що першого, що другого разу давалося вельми не просто, говорить отець Миколай Храпач, настоятель собору. Але з допомогою обласної та міської влади, меценатів, вірян та просто добрих людей храм планують добудувати найближчим часом.
Разом із єпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором архієрейську службу того дня правили Єпископ Черкаський та Чигиринський Іоан, Єпископ Тернопільський і Бучацький Нестор і Єпископ Харківський і Богодухівський Лаврентій. Участь у богослужінні взяли голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев, заступник голови облради Петро Ворона, міський голова Полтави Андрій Матковський.
“Шановні святі отці, шановні прихожани. Я від щирого серця вітаю вас із цим великим релігійним святом. І хочу сказати, що цей собор, який нас тут об’єднав, ми неодмінно добудуємо, зробимо його таким, щоб він прикрашав наше місто і нашу область”, – зазначив у своєму зверненні до духовенства та парафіян Київського Патріархату Валерій Асадчев.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.