Проблеми і перспективи гуманітарної сфери

Юлія ДУМКА
“Зоря Полтавщини”

– Найбільш прикрим є те, що за наявності відповідної матеріальної і законодавчої бази ми не маємо бажаних результатів у медичному обслуговуванні, у сфері освіти, у забезпеченні соціальних гарантій. Одна з головних причин цього – те, що керівники різних галузевих управлінь і  служб не завжди усвідомлюють необхідність змін і не працюють на покращення існуючої ситуації, – зазначила Надія Мякушко.
На прес-конференції йшлося про проблеми захисту прав підопічних інтернатних установ, підготовку до навчального року дітей з багатодітних сімей, дозвілля молоді, закриття навчальних закладів, моральність. Заступник голови ОДА повідомила, що у новому навчальному році учні 7–11-х класів загальноосвітніх шкіл факультативно вивчатимуть курс релігієзнавства.
Щодо медичного обслуговування Надія Мякушко сказала, що наразі в області цілком достатньо бюджетних коштів, щоб у повній мірі забезпечувати   пологові будинки, протитуберкульозні і онкологічні лікувальні заклади усім необхідним. Тому пацієнти не повинні платити ні за що. Водночас заступник голови облдержадміністрації зазначила, що в медичній сфері  є дуже гострою проблема кадрів, а також попросила повідомляти їй особисто про факти примусового збирання в лікарнях так званих “добровільних внесків”, які є незаконними.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.