Спортивна добірка

А ще через два дні, 18 липня, на стадіоні "Ювілейний" у Сумах зустрілися ФК "Харків" і "Ворскла". Хоча харків'яни виступали в ролі господарів поля, територіальною та ігровою перевагою володіли гості. Щоправда, якоїсь особливої вигоди з того вони не мали, до перерви лише в одному епізоді по-справжньому загрожували воротам суперників. У другому таймі полтавська команда додала в швидкості, однак при завершенні атак діяла не кращим чином. І все ж таки зусилля "Ворскли" виявилися не марними: на 72-й хвилині Янузі, який замінив Чичикова, з подачі Главіни переправив м'яч у ворота харків'ян. Останні після пропущеного гола намагалися зрівняти рахунок, на якийсь час навіть перехопили ініціативу, але полтавці впевнено довели гру до кінця. Отже, "Ворскла" добилася подвійного успіху на старті нового сезону: віднині в історії української Прем'єр-ліги буде значитися, що саме полтавська команда відкрила літопис перемог і забитих голів.
У цьому, без перебільшення можна сказати, історичному для Прем'єр-ліги матчі наша команда виступала в такому складі: Долганський, Ярмаш, Медведєв, Красноперов, Даллку, Цуррі, Кравченко, Єсін, Маркоскі (Деспотовскі, 90) Главіна (Лактіонов, 89), Чичиков (Янузі, 68).
Результати решти матчів першого туру, що відбулися в минулі суботу й неділю: "Чорноморець" – "Арсенал" – 0:1, "Динамо" – "Іллічівець" – 2:0, "Металург" Д – "Карпати" – 1:0, "Кривбас" – "Металург" З – 1:0, "Зоря" – "Металіст" – 1:1, ФК "Львів" – "Шахтар" – 2:0.
Наступний матч "Ворскла" проведе вдома – в суботу, 26 липня, вона прийматиме луганську "Зорю".

· ДРУГА ліга. 1/32 Кубка УКРАЇНИ

ФК "Полтава" – крок уперед
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

Наші земляки почали змагання за Кубок України з одним із лідерів групи "Б" другої ліги – харківським "Арсеналом".
Цікаво, що в одному із перших матчів минулого чемпіонату харківські футболісти нанесли полтавцям відчутну поразку з рахунком 4:1. Тепер цей рахунок був на табло знову, однак уже на користь полтавців.
Господарі почали гру дуже активно, новобранець команди Євген Гончаренко на 11-й хвилині головою переправив м'яч у сітку воріт. Гості не знітилися і через шість хвилин добилися рівноваги – 1:1. Але, як виявилось, то був лише гол престижу. У полтавців двічі забивав ще один новобранець Максим  Лубенець. Четвертий м'яч у ворота "Арсеналу" влетів через непорозуміння голкіпера та захисника. ФК "Полтава" очікує наступного суперника у боротьбі за Кубок України.

ПЛАВАННЯ

І командна першість, і медалі всіх гатунків
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

На змаганнях відкритого літнього чемпіонату України серед молоді з плавання, що відбувся у Євпаторії, полтавська команда другої групи здобула перше місце серед 18 команд-учасниць. До збірної Полтавщини увійшли плавці "ДЮСШ-3" та "Юність-1" з обласного центру, а також із Комсомольська і Кременчука.
Майстер спорту Яна Усова стала переможницею на дистанціях 50, 100 і 200 метрів та в абсолютному заліку на дистанції 200 метрів брасом. Майстер спорту Ярослав Вінниченко виборов "срібло" на дистанції 400 метрів вільним стилем. Майстер спорту Альона Бербасова була першою на дистанції 10000 метрів на відкритій воді.
Вперше виконав норматив майстра спорту Любомир Лемешко і водночас завоював "бронзу" в запливі на 200 метрів стилем батерфляй. Вихованка "ДЮСШ-3" Катя Теркун теж виконала норматив майстра спорту.
Збірна команда області у естафеті 4х200 метрів вільним стилем здобула бронзові нагороди – це плавці "ДЮСШ-3" майстри спорту Олександр Лях, Денис Кулібаба, Ярослав Вінниченко, Любомир Лемешко.
Полтавську збірну команду до змагань готували тренери Ірина Астапова, Євгенія Шевченко, Зоя Мороз, Олена Рибалка та Ірина Кукальова.
Полтавці візьмуть участь  у чемпіонаті України з плавання серед молоді на відкритій воді, що відбудеться у Генічеську 26–27 липня, а кращі полтавські плавці у складі збірної України в кінці липня – на початку серпня –  у чемпіонаті Європи з плавання у Сербії.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.