Повторний старт збиральної кампанії

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

На минулих вихідних жнивна кампанія стартувала повторно. У поле вийшли зернозбиральні агрегати переважної більшості господарств усіх районів, крім Диканського та Шишацького, де вологість хлібів перевищує допустимі норми.
– Сподіваємося, що цього тижня збиральна кампанія вестиметься повним ходом, адже зернові вже дозріли повсюди, та й значних опадів не очікується, – зазначив заступник начальника, начальник управління регіональної аграрної політики головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Семен Москаленко.
За даними головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 14 липня на Полтавщині ранні зернові скошено на площі 11,16 тис. га, що менше минулорічних показників майже на 234 тис. га, намолочено 27,8 тис. тонн (торік – 613 тис. т) при середній урожайності 39,6 ц/га (торік – 27,8 ц/га). У розрізі культур пшеницю скошено на 6,1 тис. га, ячмінь – на 3,8 тис. га, горох – на       1,15 тис. га. Найбільші площі зернових скошено в господарствах Хорольського (1670 га) та Кобеляцького (1100 га) районів, а найвищу урожайність мають у Новосанжарському (56,4 ц/га) та Машівському (50,3 ц/га) районах.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.