Добірка “Полтавщина”

Готують професійних екскурсоводів
Надія БУЛАВА
Журналіст

У рамках виконання міської програми “Полтава туристична” відповідно до Указу Президента про відзначення 200-річчя з дня народження Миколи Гоголя на базі Полтавського педагогічного університету тривають курси з професійно-технічного навчання за професією екскурсовод. У Полтаві немає жодного спеціалізованого вузу, який би готував туристично-екскурсійні кадри. Тому це питання покликана вирішити двостороння угода про співпрацю між управлінням культури, дозвілля та туризму міськвиконкому та Інститутом туризму Федерації профспілок України. Навчальна програма курсової підготовки проходить за навчально-тематичними планами вузу з більш ніж 35-літнім досвідом підготовки кадрів для галузі вітчизняного туризму.
Майже 70 майбутніх екскурсоводів, котрі нині перебувають на навчанні, нещодавно здійснили ознайомчу екскурсію гоголівськими місцями.
Індивідуальний та контрольний текст екскурсій, наочні матеріали для портфеля екскурсовода та, зрештою, екзамен у вигляді співбесіди – все це повинні підготувати та пройти слухачі курсів.

«Червона стрічка»
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Громадська організація “Молодіжний центр демократії” у тісній співпраці  з виконкомом Комсомольської міської ради, зокрема відділом у справах сім’ї та молоді;  молодіжними організаціями – молодіжним депутатським клубом, парламентом дітей м. Комсомольська, дитячою радою, президентським клубом, з 2005 року бере активну участь у реалізації молодіжних проектів у рамках реалізації програми розвитку молодіжної політики  міста.
Так, реалізацію проекту “Червона стрічка” розпочато  2006 року. Його мета – акцентувати увагу на існуванні проблеми ВІЛ/СНІД в Україні, інформувати громаду  про це захворювання та як захиститися від нього. Завдяки багаторічній співпраці ГО “Молодіжний центр демократії” з Міжнародним альянсом ВІЛ/СНІД в Україні є можливість розповсюджувати під час вуличних акцій інформаційно-просвітницьку літературу щодо ВІЛ/СНІДу. Усе це  має важливе соціальне значення у формуванні здорового способу життя серед молоді та підлітків. Проведені опитування громадян міста показали, що далеко не всі усвідомлюють існування проблеми ВІЛ/СНІДу в Україні, а батьки не готові вчити своїх дітей правилам безпечної поведінки з метою  профілактики зараження ВІЛ. Більшість громадян не готова сприймати поруч людей, які живуть з ВІЛ.  Тож у співпраці з відділом у справах сім’ї та молоді   громадські  формування проводять мітинги-реквієми пам’яті померлих від СНІДу, рок-марафони до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, SMS-голосування у місцевих ЗМІ тощо.
Нині на вулицях Комсомольська молоді активісти проводять опитування та роздають  відповідну  літературу задля того,  щоб зламати  негативні  стереотипи  стосовно сприйняття ВІЛ-інфікованих.
Тренінг для педагогів
Прес-служба Полтавської міської ради
Методисти методичного кабінету управління освіти Полтавського міськвиконкому та вчителі початкових класів, які працюватимуть із першокласниками шкіл міста Полтави наступного навчального року, взяли участь в інформаційно-просвітницькому тренінгу "Формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних дітей". Він проводився за участю працівників благодійної асоціації "Світло надії".
У ході тренінгової роботи вчителі отримали інформацію про поняття ВІЛ/СНІД. На прикладі конкретних ситуацій вивчали та оцінювали ступінь ризику ВІЛ-інфікування. І найголовніше – учасники тренінгу впевнились у тому, що працювати з ВІЛ-інфікованими дітьми безпечно.

Озеро не стане болотом
Ганна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Паркове озеро – одне з мальовничих місць Комсомольська – створене близько півстоліття тому. Раніше  воно з’єднувалось із Дніпром, та згодом канал засипали. Відтоді водойма поповнювалася грунтовими та поверхневими водами. Міст через озеро веде до Свято-Миколаївського храму. Місцевих мешканців непокоїть те, що озеро може перетворитися на болото. Тому нинішнього року міська влада планує провести розчистку водойми та зміцнення її берегів, повідомляють “Новини Полтавщини”.
– Буде проведене укріплення бетонними блоками, спеціальними підпірними залізобетонними стінками, – повідомив Владислав Кушков, головний спеціаліст управління житлово-комунального господарства Комсомольська.
На березі водойми, біля храму, планується зробити місце відпочинку з майданчиком для годування птахів, декоративними архітектурними спорудами. На зміцнення берегів витратять півмільйона гривень. Очистка від мулу обійдеться в 400 тисяч гривень. Загалом завершити роботи планують до кінця нинішнього року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.