У Гребінці підпалили районний суд

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

У результаті підпалу знищено підвіконня, вогнем частково пошкоджено стіни, меблі, штори, документацію та частину архівних справ.
За фактом ведеться слідство. Як повідомив начальник ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області Юрій Сулаєв, правоохоронці затримали палія, мешканця Гребінки. Можливою мотивацією його вчинку є те, що він хотів помститися суду за ухвалене рішення про стягнення з нього аліментів.
“Котоїди” отримали покарання
Ірина КУРОЧКА
“Зоря Полтавщини”
як повідомили у ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області, днями рішенням Київського районного суду м. Полтави подружжя Пеньковських засуджено до чотирьох місяців позбавлення волі. Їх обвинувачено у жорстокому поводженні з тваринами (стаття 299 Кримінального кодексу України). “Зоря Полтавщини” повідомляла, що це подружжя було затримане ще в грудні минулого року в зв’язку з тим, що чоловік та дружина вбивали у Полтаві котів і споживали м’ясо тварин. Деякий час вони перебували у слідчому ізоляторі, але згодом їх випустили, взявши підписку про невиїзд, доки суд не обере міру покарання. Численні свідки та очевидці підтвердили, що чоловік і дружина ловили та їли котів. Також вони наполягали на тому, що Пеньковські продавали м’ясо тварин у деякі торговельні точки, які спеціалізуються на реалізації пиріжків та млинців. Однак під час розслідування ця інформація не підтвердилася, а тому Пеньковським інкримінували тільки жорстоке поводження з тваринами.
Убивство за межею свідомості
Яна ХОЛОДНА
Співробітник ВЗГ ГУ МВС
України в Полтавській області
коли до чергової частини Решетилівського райвідділу міліції зателефонував 56-річний місцевий житель і повідомив, що убив свого сина, співробітники спочатку подумали, що це, певно, нерозумний жарт. Однак на місце події виїхали негайно…
Потерпілого, якому 37 років, уже направили до лікарні, а його батько, який, власне, і повідомив у міліцію про трагедію, перебував у шоковому стані. Варто зазначити, що до дня трагедії він три тижні провів у лікарні, у нього був інсульт. Батько стверджував, що не пам’ятає, як підійшов до сина, коли той спав, і тричі вдарив сокирою по голові.
Юрій Курись, перший заступник начальника Решетилівського райвідділу міліції говорить, що син обвинуваченого зловживав спиртним, перебивався тимчасовими заробітками.
На жаль, від тяжких травм чоловік через два дні помер у лікарні. Олександр Федько, головний лікар Решетилівської центральної районної лікарні, розповів, що приїздили лікарі-нейрохірурги з Полтави, робили кілька операцій, але врятувати потерпілого не вдалося.
Що ж до батька, то нині він утримується під охороною. Порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Про мотиви та причини поки що говорити рано, адже триває слідство, будуть проведені психолого-психіатричні експертизи.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.