Полтавщина Україна – НАТО: “за” та “проти”

Інформаційний центр із питань інтеграції України до ЄС
і НАТО при управлінні у справах преси
та інформації облдержадміністрації

 
67 відсотків конкурсантів висловилися за євроатлантичний вибір, решта – проти. 25 авторів творів із найбільш аргументованими судженнями зустрічалися з директором Департаменту НАТО Міністерства закордонних справ України Михайлом Осначем та директором Політичного департаменту МЗС України Олександром Цвєтковим. Також переможці конкурсу брали участь у “круглому столі” за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Словацької Республіки в Україні Урбана Руснака.
Звітують науковці
Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”
У Полтавському обласному відділенні Української академії наук відбулася звітно-виборна конференція. Нині на обліку в обласному відділенні перебуває 26 академіків УАН. Голова обласного відділення УАН, академік, доктор медичних наук, професор Микола Дудченко прозвітував перед присутніми про роботу відділення за останні два роки. Вчені області вели роботу за 14 науковими напрямками. Серед них – впровадження технологій у сільському господарстві, спрямованих на збільшення виробництва екологічно чистої рослинної та тваринної продукції, що відповідає європейським стандартам, і покращення родючості землі. Під керівництвом академіків Полтавського обласного відділення УАН захищено 15 кандидатських дисертацій, самі науковці видали близько 100 наукових праць.
На звітно-виборній конференції головою обласного відділення УАН знову обрано Миколу Дудченка.
У Полтаві розпочинають боротьбу з амброзією
Прес-служба
Полтавської міської ради
Щороку медики попереджають про негативний вплив на людей карантинного бур'яну – амброзії полинолистої. У період цвітіння – з середини липня до настання заморозків – амброзія вкрай небезпечна. У цей час концентрація її квіткового пилку в повітрі у кілька сотень разів перевищує допустимі для людини норми. Пилок амброзії має надзвичайно високу алергенну дію: при потраплянні на слизову оболонку зумовлює поліноз, або сінну пропасницю, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру тіла, провокує бронхіт, астму. Тому відповідні служби ведуть активну боротьбу з цим зеленим "агресором".
З червня до серпня у Полтаві здійснюються роботи на виконання міської програми по боротьбі з амброзією полинолистою. Мешканці міста можуть надавати інформацію щодо виявлення вогнищ розповсюдження амброзії до районних у місті Полтаві рад: Октябрської (тел. 63-11-16), Київської (тел. 7-41-30), Ленінської (тел. 51-34-58) та КП "Декоративні культури" (тел. 53-41-33).

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.