Полтавщина зустрічає святині

Організаторами заявлено, що серед них будуть Зимненська ікона Божої Матері, частка мощей святого рівноапостольного князя Володимира і мироточива глава святого Климента, єпископа Римського. Усі святині пов’язані з Хрещенням Русі. Святий князь Володимир хрестив Русь. Зимненська ікона Богородиці була вінчальною іконою князя Володимира й княгині Анни. А святий Климент став мучеником за віру Христову на нашій землі. Його святу главу князь Володимир поклав у Києві у Десятинній церкві.   
Після зустрічі святинь полтавці матимуть можливість піднести перед ними молитви, а потім хресним ходом святині будуть перенесені у Свято-Макаріївський кафедральний собор для поклоніння, там же служитимуть усеношну, наступного дня – Літургію.
25 травня о 18-й годині на Співочому полі відбудеться святковий концерт за участю Юрія Шевчука, груп “Брати Карамазови”, “Скай”. Глядачам розкажуть про Хрещення Русі засобом мультимедійної постановки, до того ж вони матимуть рідкісну можливість поспілкуватися з відомим православним богословом Андрієм Кураєвим. У понеділок, 26 травня, о 16-й годині в актовому залі Малої академії мистецтв, що на вул. Жовтневій, 35,  всі бажаючі зможуть послухати лекцію диякона Андрія Кураєва.
26 травня хресний хід вирушить до Кременчука. Там теж відбудеться рок-концерт.
Хресний хід і концертний тур організовані в рамках  святкування 1020-ліття Хрещення Русі. 2008 року цю велику подію відзначають Україна, Росія і Білорусь. Ініціатором широкого святкування стала Українська Православна Церква, її підтримала наша держава. Україною пройдуть хресні ходи, будуть влаштовані науково-практичні конференції, благодійні акції та інші заходи, щоб нагадати українському суспільству про цінності, які принесло із собою Володимирове Хрещення, підкреслити їх одвічну актуальність. Цій визначній події присвячене й відновлення та факсимільне видання Пересопницького Євангелія — однієї з найдавніших духовних святинь нашого народу, яка буде представлена і широкому українському загалу, і світовій спільноті. В Україні ювілейні урочистості проводитимуться в усіх єпархіях. А влітку з нагоди основних урочистостей 1020-ліття Хрещення Русі заплановано приїзд в Україну Патріарха Московського і всієї Русі Алексія ІІ. Відвідати нашу країну Патріарха запросив Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі у Москві у лютому цього року.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.