Знову лине пісня над Бузковим гаєм

Відкриваючи офіційну частину свята, до присутніх із вітальними словами звернулися заступник голови обласної ради Петро Ворона, голова Диканської райдержадміністрації Любов Лелюк, голова районної ради Володимир Шкарбань.
Концертно-розважальна програма святкового дійства, яке цьогоріч відвідало близько 12 тисяч гостей, була насиченою й розмаїтою. На центральній сцені виступали пісенні й танцювальні фольклорні колективи з Диканського, Шишацького, Карлівського, Полтавського, Великобагачанського та Котелевського районів, а також Липоводолинського району Сумської області. Свою пісенну та музичну творчість дарували гостям Бузкового гаю гурт "Сусіди" та юна Наталочка Шинкаренко з Градизька, полтавський дует циганської пісні "Очі чорні", муніципальний духовий оркестр "Полтава" та інші співаки й музиканти.
Неподалік від сцени, на імпровізованому спортивному майданчику, відбувалися любительські турніри з волейболу, а поруч, через струмочок, розмістилося яскраве містечко майстрів. Художники, вишивальниці, різьбярі, гончарі з різних регіонів пропонували відвідувачам свої вироби з глини, лози, дерева, ниток, соломи. Щоправда, картини, намальовані маслом, художні роботи, виконані в техніці батік, чи вишиванки коштували недешево. Але сувенір на згадку про свято міг придбати кожен, хоча суто місцевих було і небагато – лише листівки із зображенням старовинних краєвидів Диканьки і фотографії квітуючого Бузкового гаю. Вони й користувалися найбільшою популярністю, адже цього року бузок поки що не потішив гостей буйним цвітом.
Проте це не зіпсувало настрою присутніх: звідусіль линула музика, усі бажаючі мали змогу помилуватися мальовничими краєвидами ландшафтного парку, покататися на човні чи катамарані по Пивоварському ставку, сфотографуватися з гоголівськими героями й пообідати на свіжому повітрі. Місцеві та полтавські підприємці постаралися: любителям української кухні пропонували різноманітні смачні страви.
Свято "Пісні Бузкового гаю" завершилося пізно ввечері яскравим феєрверком.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.