ЌКредмашќ прямує до світових стандартів

Високий технічний рівень установок, зручність в обслуговуванні, вигідне поєднання ціни та якості, розгалужена мережа регіональних представництв, турбота про покупця, активний маркетинг сприяли тому, що підприємство має серед численних замовників ділову репутацію надійного партнера. Про сьогодення й перспективи заводу ми попросили розповісти президента ВАТ «Кредмаш», депутата обласної ради Миколу Івановича Данилейка.
– Щоб говорити про перспективи, варто згадати про здобуте. Мені приємно констатувати, що наше підприємство постійно нарощує випуск продукції. 2007 року споживачам відвантажено 94 асфальтозмішувальні установки. Ріст у порівнянні з 2006 роком склав 141%. Хороші перспективи з поставки продукції є й на 2008– 2009 роки. Уже укладено договори зі споживачами на 2008 рік і триває робота з формування плану 2009 року.
– Миколо Івановичу, а з чим ви пов’язуєте такий великий інтерес замовників?
– Потреба в асфальтозмішувальних установках зросла у зв’язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу «Євро-2012» та зимової олімпіади в Сочі. Спостерігається справжній бум дорожнього будівництва в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані й інших країнах. Тільки в січні-лютому 2008 року споживачам відвантажено 19 асфальтозмішувальних установок, що на 50% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Ставимо перед собою завдання досягти випуску 100–110 асфальтозмішувальних установок на рік. Підвищений інтерес до нашої продукції викликаний також тим, що удосконалена система управління установками дозволяє повністю автоматизувати процес готування асфальту, забезпечує оптимальний і економний режим роботи, здійснює контроль регламентних робіт з урахуванням моторесурса. Крім того, згадана система управління дає змогу одержувати інформацію про технологічний процес на офісний комп’ютер у реальному режимі часу.
– Крім спеціалізованих установок, підприємство виготовляє й іншу дорожню техніку?
– Великим попитом у споживачів користується також колісна техніка, яку випускає наше підприємство. Це насамперед автобітумовози, автогудронатори, у тому числі європейського рівня – з автоматичною системою розливу, комбіновані дорожні машини для підтримки в належному стані доріг й інші, які поставляємо споживачам України, Болгарії, Куби, Алжиру, Ліберії й інших країн. Серед товарів побутового призначення поза конкуренцією напівавтоматична машинка для домашнього консервування, яка до цього часу вважається кращою в країнах колишнього СРСР.
– Не секрет, що конкуренція на ринку дорожніх машин постійно зростає. Напевне, «Кредмаш» також не стоїть на місці?
– Ми теж постійно працюємо над удосконаленням дорожньої техніки, адже конкуренція ведеться на рівні світових стандартів. На початку 2007 року було освоєно випуск установки продуктивністю 110 т/год, яку можна переміщувати з місця на місце. Вона відразу ж знайшла своїх споживачів. У березні 2008 року Казахстан отримав першу таку установку продуктивністю 160 т/год, що у порівнянні зі стаціонарною установкою при аналогічних технічних характеристиках має підвищену виробничу готовність. Її монтаж виконується на підготовленому майданчику без спорудження бетонних фундаментів. Установку виготовлено у великоблочному варіанті, електричні з’єднання – на штекерних розніманнях, що дозволяє скоротити термін демонтажу до        2 – 4 днів, а наступний монтаж установки завершити за 7 – 10 днів. Така мобільність є вимогою часу, тому наша установка й привернула увагу фахівців.
Також великим попитом у шляховиків користується устаткування для виготовлення целюлозних домішок, зокрема щебнево-мастильних сумішей і устаткування для модифікації бітуму.
Хотілося б звернути увагу і на той факт, що нині для підвищення надійності кременчуцької дорожньої техніки при її виробництві використовуємо комплектуючі провідних світових виробників: пневматика й сигналізатори – італійського виробництва; редуктори – чеського й італійського; крани, термометри, частотні перетворювачі – німецького; елементи електроустаткування кабіни оператора – також імпортні.
Значні кошти вкладаємо і в технічне переоснащення виробництва, впровадження сучасних новітніх технологій, зокрема модернізовано ливарне виробництво з установкою індукційних печей, печей-міксерів, впроваджено дуплекс-процес виплавки чавуну, збудовано автономну котельню, що дозволило розв’язати проблеми забезпечення незалежними теплоресурсами.
– Миколо Івановичу, а яку роль у сучасному виробництві посідає так званий людський фактор?
– Провідну, адже успішний розвиток підприємства залежить у першу чергу від нього. А сучасне виробництво до того ж вимагає висококваліфікованого персоналу, тому пріоритетною для нас є політика постійного відновлення колективу, залучення молоді, підготовка й навчання перспективних фахівців. Саме тому на підприємстві збережено соціальну сферу, є свої власні дитсадки, база відпочинку, стадіон, дитячий оздоровчий табір, прекрасний Палац культури, де кожний може знайти заняття до душі.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.