У центрі уваги – ветерани

Перед початком засідання перший заступник голови Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики Юрій Ширко вручив голові облдержадміністрації Валерію Асадчеву сертифікат, яким посвідчується, що система управління якістю стосовно надання апаратом облдержадміністрації послуг у виконавчій і законодавчій сферах діяльності відповідає вимогам державного стандарту України ІSО-9001. Полтавська обласна державна адміністрація стала першим органом влади в Україні, що отримав такий сертифікат.
Про підсумки економічного і соціального розвитку та виконання бюджету області за І квартал ц.р. доповідали начальник головного управління економіки облдержадміністрації Валентина Поліщук та заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка.
Зазначалося, що за січень–березень 2008 року приріст виробництва відбувся на підприємствах Миргорода, Лубен і 13 районів. Разом із тим зменшили обсяги виробництва підприємства Кременчука, Полтави, Комсомольська і 8 районів. Найбільше – Зіньківського, Лубенського та Диканського. Основними причинами спаду виробництва є низька конкурентоспроможність продукції промисловості, зменшення видобутку вуглеводнів, скорочення обсягу замовлень на залізорудну сировину та зменшення, майже вдвічі, обсягу переробки сирої нафти на ЗАТ "Укртатнафта".
В агропромисловому комплексі області за січень–березень 2008 року обсяги виробництва валової сільськогосподарської продукції в усіх категоріях господарств збільшилися на 2,6 %. Зросло виробництво молока і яєць. Проте не вдалося подолати спад поголів'я ВРХ.
Перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Ганна Черноштан звітувала про стан пенсійного забезпечення області та пріоритети діяльності щодо реалізації державної політики у пенсійній сфері.
Наголошувалося, що основним результатом роботи органів Пенсійного фонду в області з початку цього року є своєчасна та в повному обсязі реалізація соціальних гарантій, визначених Законом України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України".
У січні поточного року перераховано пенсії 449 тисячам пенсіонерів, або 97%. Внаслідок цього середній розмір пенсії в області зріс у порівнянні з груднем 2007 р. на 145 грн і досяг 719,8 грн. З 1 квітня в середньому майже на 107 грн підвищені розміри пенсій найменш забезпеченим категоріям пенсіонерів. Окрім того, підвищено розміри виплат 450 тис. пенсіонерів у зв'язку зі зростанням розміру прожиткового мінімуму.
Пріоритетним завданням для пенсійних органів залишається забезпечення своєчасного та в повному обсязі надходження страхових внесків та інших платежів до бюджету Фонду. Втім, нa фоні зростання надходжень уже другий рік в області залишається проблемним питання погашення заборгованості по страхових внесках до Пенсійного фонду.
Про стан виконання в області вимог Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" доповіла начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко, а про модернізацію органів влади області з урахуванням європейського досвіду – начальник управління державної служби Головного управління державної служби України в Полтавській області Олександр Черчатий.
З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.