“Годі спекулювати на темі 300-ліття Полтавської битви”

Фінансовий результат суб'єктів господарювання від звичайної діяльності до оподаткування за січень-лютий 2008 року становив понад 205,4 млн грн, що в 2 рази більше проти відповідного періоду 2007 року. Прибутково спрацювали 65,4% підприємств області. Надходження податків і зборів до бюджетів усіх рівнів за січень-березень поточного року зросли на 24% і склали понад 1,7 млрд грн, у тому числі до Державного бюджету надійшло майже 1,3 млрд грн, що на 17,7 % більше. Надходження власних коштів до Пенсійного фонду склали 699,5 млн грн і зросли в порівнянні з січнем-березнем минулого року на 43,3%.
Середньомісячна номінальна заробітна плата за січень-лютий 2008 року збільшилася в 1,4 разу проти аналогічного періоду 2007 року і становила 1468 грн. На 15,7% зменшилася кількість безробітних. Створено понад 8,8 тис. нових робочих місць.
Проте разом із позитивними здобутками в області існує низка проблем, що стримують подальше економічне зростання, соціальний розвиток області. Зокрема, загальний обсяг промислового виробництва у І кварталі порівняно з відповідним періодом 2007 року скоротився на 5,9%. В агропромисловому комплексі скоротилася чисельність поголів'я великої рогатої худоби (на 7,3%), свиней (на 17,8%) та птиці (на 1,4 %).
Під час спілкування із журналістами чільну увагу було приділено темі
300-ліття Полтавської битви.
– Останнім часом на сторінках та в ефірі ЗМІ міста Полтави, чиновниками міськвиконкому та міської ради поширюється недостовірна інформація про те, що обласна державна адміністрація зволікає із передачею у місто субвенції з Державного бюджету на відзначення 300-ліття Полтавської битви. Годі спекулювати на цій темі. Ці гроші в область ще не надходили, – підкреслив Валерій Асадчев. – Кошти Полтавщина зможе отримати лише після того, як уряд затвердить перелік об'єктів, що будуть реконструйовані. А подання для цього робить Міністерство регіонального розвитку та будівництва. І тільки після проходження усіх обов'язкових процедур може бути відкрите фінансування. А загалом в обласній державній адміністрації та Полтавському міськвиконкомі принципово різні бачення концепції відзначення 300-ліття Полтавської битви. Якщо міськвиконком хоче обмежитися тільки реконструкцією наявних на полі Полтавської битви об'єктів, що присвячені винятково шведам та росіянам, то обласна державна адміністрація пропонує нарешті, вперше за 300 років, віддати данину пам'яті полеглим у битві козакам, створивши музей козацької слави у селі Жуки Полтавського району. Крім того, на переконання істориків, пам'ятник гетьману Івану Мазепі слід спорудити не на Полі Полтавської битви, а безпосередньо у Полтаві. Ця видатна історична постать заслуговує на те, аби її гідно пошанували полтавці.
На прес-конференції голова облдержадміністрації відповів на інші запитання журналістів, які стосувалися тарифної політики, підвищення цін на продукти харчування, здійснення газифікації віддалених сіл області, реконструкції автошляхів, розвитку туристичної інфраструктури у рамках підготовки до Євро-2012 тощо.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.