Полтавщина

Уже є перші результати. У Глобинському районі увічнено пам’ять поета й політв’язня Василя Стуса у назві парку в селі Гриньках, у селі Тимошівці названо парк на честь провідника українського визвольного руху Ярослава Стецька. У Тахтауловому, Розсошенцях, Гожулах Полтавського району з’явилися вулиці поета, вченого, члена Організації українських націоналістів Олега Ольжича. В Гожулах відтепер є вулиці імені засновника Народного Руху, Героя України В’ячеслава Чорновола, знаного історика Дмитра Багалія.
У Лубнах площа та сквер Кірова стали Володимирським майданом, вулицю Луначарського перейменували на вулицю письменника Григора Тютюнника, Постишева – на Ботанічну, Шліхтера – на академіка Вернадського.
У Семенівському районі розпорядженням голови райдержадміністрації передбачений демонтаж пам’ятників Леніну, розташованих біля Семенівської, Погребняківської, Криворудської та Вербківської шкіл, а також поруч із адмінбудівлею в райцентрі.

За європейськими стандартами

У селі Бутенках Кобеляцького району на кошти інвестиційної програми споруджується нова лінія електропередач, бо стара повністю вичерпала свій ресурс, адже була збудована ще наприкінці 60-х років минулого століття при терміні експлуатації 25 років.
Всього заплановано замінити 15 кілометрів повітряних ліній електропередач та майже 500 опор, повідомляє сайт “Ехо Кобеляк”.
Відтепер електроенергія у Бутенках подаватиметься за європейськими стандартами – кабелем СІП (самонесучий ізольований провід). Заміна дротових електроліній на кабельні практично унеможливлює крадіжку електроенергії. Така лінія електропередач кілька років тому вже встановлена в Григоро-Бригадирівці, на територіях навчальних закладів Кобеляцького району. Наступного року роботи по заміні ліній електропередач проводитимуться в Біликах.
На заміну електроліній уже витрачено близько 800 тисяч гривень.

Краща первинна профспілкова організація

Федерація профспілок України оголосила минулий рік роком первинної профспілкової організації під девізом “Сильна первинка – сильна профспілка”. Підбиваючи у березні 2008 року підсумки Всеукраїнського огляду-конкурсу первинних організацій, президія ФПУ зазначила, що його проведення значно активізувало діяльність більшості організаційних ланок всеукраїнських профспілок і сприяло підвищенню рівня профспілкової роботи.
Приємно те, що в обласному етапі огляду-конкурсу профспілок працівників машинобудування та металообробки України первинна профспілкова організація Крюківського вагонобудівного заводу визнана кращою та нагороджена дипломом ФПУ з виплатою грошової винагороди розміром три тисячі гривень. Про це сказано у привітальному листі голови Центрального комітету профспілки “Машметал” Анатолія Таранчука.

Симпозіум у техуніверситеті

Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка спільно з Німецькою спілкою технічного співробітництва провели на базі університету симпозіум “Трансфер технологій та інновацій: зв’язки між наукою і виробництвом”. У його рамках розглядалися  шляхи й можливості покращення співробітництва між університетами і виробничими структурами та роль влади у цьому процесі.
До участі в симпозіумі були запрошені представники органів виконавчої влади різних регіонів держави, громадських організацій, німецькі фахівці в галузі інновацій і трансферу технологій, представники бізнесу, науковці ПНТУ та інших навчальних закладів.

Фестиваль родинної творчості

У Миргороді в Центрі естетичного виховання відбувся фестиваль родинної творчості закладів міста – “…І співає щаслива родина”. Цього року він проходив у рамках проекту “Трикутник”, що діє при міському відділі освіти. Участь у святі взяли учні шкіл та вихованці позашкільних закладів міста разом зі своїми вчителями, батьками, дідусями й бабусями. Дошкільні навчальні заклади перед початком свята влаштували справжню виставку родинної творчості.
Розпочала дійство міжшкільна дитяча організація “Молодіжний парламент м. Миргорода”. Найприємнішими несподіванками на сцені стали авторська пісня “Чарівне небо” у виконанні учня ЗОШ љ1 Юрія Андросова та виступи родинних колективів Слєзних із ЗОШ љ1, Пархоменків із ЗОШ љ3, Лимаренків із гімназії ім. Т.Г.Шевченка, Троцаків із ЗОШ љ9, Ярмоленків та Сухенків із НВК “Гелікон”, Христенків, Рогочих та Варакіних із Центру естетичного виховання. Співали, танцювали, грали на музичних інструментах не тільки діти, вчителі, мами, тата, а й бабусі та дідусі. Особливо схвилював глядачів виступ аматорів із спецшколи-інтернату для дітей зі зниженим слухом.

Діти – проти сміттєвого монстра

В Україні довкілля з року в рік все більше забруднюється. Цим стурбовані не тільки дорослі, а й діти. Велика роль екологічному вихованню дітей приділяється у Гадяцькій спеціалізованій школі-інтернаті.
“Зупинимо сміттєвого монстра” – таким був лейтмотив виставки малюнків “Екологія і ми” учнів цього навчального закладу.
Кращими визнано роботи юних художників Юлії Бракової, Тетяни Лукаш, Каріни Харченко, Маргарити Тютюнник та Дениса Полєжаєва.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.