Про боротьбу зі злочинністю і військову службу за контрактом

Про стан та підсумки реалізації у 2007 році обласної комплексної програми профілактики правопорушень за 2006 – 2007 роки доповідав начальник головного управління МВС України в Полтавській області Михайло Цимбалюк.
Зазначалося, що кількість зареєстрованих злочинів у області скоротилася на 3,5%. За рівнем їх розкриття Полтавщина займає 2–4 місце. Зокрема, торік викрито 75 навмисних убивств, 163 тілесних ушкоджень, 23 згвалтування, 677 пограбувань та 3079 крадіжок майна всіх форм власності. Особлива увага приділялася вилученню з незаконного обігу зброї. За цими фактами у 2007 році порушено 438 кримінальних справ, а за два місяці цього року – 101. Цьогоріч розшукано 160 злочинців та 19 громадян, які вважалися зниклими. Також за минулий рік виявлено 400 злочинів, скоєних службовими особами, та 1521 – економічного спрямування.
Голова облдержадміністрації Валерій Асадчев звернув увагу присутніх на необхідність посилити в області боротьбу із наркоторгівлею і наркоманією та навести лад у сфері грального бізнесу, чималий відсоток якого нині знаходиться у тіні. Порушив він і проблему Лохвицького спиртозаводу. Заборгованість по зарплаті там становить понад 800 тис. грн. У ході слідства з'ясовано, що підприємству завдано збитків на загальну суму більш ніж 1,5 млн грн. Справу направлено до суду. До того ж по цьому підприємству порушено ще три кримінальні справи. Обурені працівники заводу, шукаючи правду, перегороджували трасу. Валерій Асадчев порадив їм перегородити власну прохідну, аби вночі нелегально не вивозили машинами спирт.
Про стан виконання указів Президента України, присвячених ідеології державотворення, на колегії поінформував начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Олег Пустовгар. Йшлося про підготовку теле- і радіопередач, організацію прес-конференцій, "круглих столів" та інших заходів, приурочених до увічнення пам'яті видатних українських діячів та славетних подій вітчизняної історії. Народний депутат Микола Кульчинський наголосив, що полтавська міська влада зволікає з перейменуванням вулиць та спорудженням в обласному центрі пам'ятника гетьману Мазепі. З цього приводу, а також стосовно продажу у Полтаві земельних ділянок без проведення аукціонів він висловив велику стурбованість.
Про стан комплектування Збройних сил України військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом, доповідав обласний військовий комісар Микола Авраменко. Він повідомив, що згідно з Указом Президента "Про невідкладні заходи щодо забезпечення розвитку Збройних сил України" та планом територіального управління "Північ" на обласний військовий комісаріат на перший квартал 2008 року покладено завдання призвати 163-х чоловік на військову службу за контрактом. На цей час відібрано 61 кандидата, в тому числі 4 жінок. Загалом же експеримент з переходу підрозділів Збройних сил України на контрактний принцип комплектування відбувається успішно.
На колегії також затверджено списки вступників до Національної академії державного управління при Президентові України.
З обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.