Моє село… Сьогодні ти – найкраще

У листопаді минулого року було проведено першу акцію, де полтавці знайомилися з мистецтвом села Михайлики Шишацького району, милувалися вишивкою майстрів, насолоджувалися співом та творчістю михайличан.
До початку дійства полтавці знайомилися з творчими доробками засульчан – виставкою робіт художників, майстрів ужитково-прикладного мистецтва.
Засулля – це село, яке має багате минуле і цікаве сьогодення. Перші поселенці тут з'явились у VІІ тисячолітті до н.е. У Княжу добу відбулося чимало подій, оспіваних у билинах, думах, піснях і легендах. "Коні іржуть за Сулою, дзвенить слава у Києві", – так образно охарактеризував автор "Слова о полку Ігоревім" одну зі сторінок історії цього краю – битву з половцями під Лубнами 12 серпня 1107  року. У цьому краї бував Микола Гоголь, тяжку долю селян бачив на власні очі Тарас Шевченко, який у 1845–1846 роках відвідав Солоницю і Засулля.
Головне багатство села – його люди, які живуть і працюють на цій благословенній землі. Примножили його славу Герої Соціалістичної Праці ланкові Ніна Мороз та Ганна В'юницька, механізатор Петро Корніяченко. У роки Великої Вітчизняної війни засульчани гідно захищали рідну землю. Лейтенанту морської піхоти Петру Дейкалу присвоєно звання Герой Радянського Союзу.
Учасників дійства тепло вітали генеральний директор міжнародної громадської організації "Полтавське земляцтво" Марина Бурмака, її заступник – уродженець села Антон Осінній, голова обласного осередку земляцтва Олександра Сидоренко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.