Сільські громади і аграрна політика

Про мету діяльності організації, основними завданнями якої є участь у формуванні аграрної політики на державному й регіональному рівнях, поінформував президент “Національної сільськогосподарської палати України”, член президії УААН, доктор економічних наук Михайло Гладій (на фото). Він наголосив, що для відродження села, упорядкування і вдосконалення системи управління аграрною галуззю необхідно залучати громадські організації, що діють у цій сфері. Тільки таким чином можливо забезпечити участь сільського загалу в формуванні законодавчо-нормативної бази галузі. Адже законодавче регулювання і реалізація державних програм та громадський контроль за дотриманням чинного законодавства створять підгрунтя для перетворення аграрної галузі у високоефективний, конкурентоспроможний на зовнішньому ринку сектор економіки.
– У державі, на жаль, правова система неефективна. Особливо це відчувається у сфері земельних відносин, – висловив свою думку віце-президент сільськогосподарської палати Дмитро Березовський. – Саме тому актуальним для нашої держави є поліпшення інвестиційного клімату. Також необхідно створити фонд державних інвестицій та розробити прозору систему залучення зовнішніх інвестицій.
Активізація сільського населення для вирішення економічних і соціальних проблем сприятиме формуванню громадянського суспільства, зазначив експерт із сільськогосподарської кооперації НСПУ Микола Гриценко. Адже проблеми українського села значні, відтак кожна сільська громада повинна сформувати свою конкретну програму розвитку на 5–8 і більше років. І тільки та громада, яка матиме таку програму, може залучити інвестиційні чи кредитні ресурси на розбудову свого населеного пункту.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.