Кременчуцькі залізні ЌСолдатиќ для української армії

Як повідомило управління прес-служби Міністерства оборони України, сума договору становить 21768, 30 тис. грн. Автомобілі «Солдат» можуть використовуватися для перевезення вантажів, особового складу, буксирування причепів, артилерійських систем, літаків на аеродромах, монтажу на їх шасі озброєння та військової техніки тощо. Та, перш ніж приступити до виконання угоди, минулого року було вироблено вимоги до нової техніки, згідно з якими автомобільний завод Кременчука виготовив спеціальні зразки. Упродовж п’яти місяців вони проходили державні випробування у важких умовах за встановленим маршрутом у різних регіонах України та на спеціалізованих полігонах. Після успішного їх проходження автомобіль «Солдат» було рекомендовано для прийняття на озброєння української армії.
Напередодні Дня захисника Вітчизни з головного конвеєра заводу зійшла перша партія автомобілів. З нагоди їх передачі замовникам на території заводу відбулися урочистості. Начальник головного управління логістики й командування з підтримки ЗСУ Сергій Котляр та його колега Володимир Грек, директор департаменту розробок і закупівлі озброєння та військової техніки, виступаючи на мітингу, заявили про наявність у Міністерства оборони серйозних намірів стосовно подальшої співпраці з автомобільним заводом. Адже десятки найменувань спеціальних військових виробів монтуються на шасі КрАЗ, тому цей автомобіль продовжує залишатися основним армійським транспортним засобом у всіх родах військ. До того ж він вітчизняний, а, підтримуючи вітчизняного виробника, українська армія одночасно сприятиме й зміцненню фінансово-економічного потенціалу своєї держави.
Перші 15 «Солдатів», як і всі наступні, вже у березні поточного року буде направлено в розпорядження військових підрозділів і частин швидкого реагування, де за їхнє кермо сядуть досвідчені водії з числа військових-контрактників.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.