Полтавщина

Соціальна реклама – проти згубних звичок

У Галереї мистецтв м. Полтави відбулося підбиття підсумків майже тримісячного обласного відкритого конкурсу соціальної реклами “Ми – твереза нація”. Його організаторами виступили міжнародна благодійна організація “Федерація “Клубний дім”, громадська організація “Клуб “Квітень” за підтримки Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
У конкурсі взяли участь 56 полтавців віком від 8 до 48 років. Їхні роботи виконані у різних художніх техніках – живопис, графіка, фотодизайн, комп’ютерна графіка. Переможців визначали у двох вікових категоріях. Серед дітей перше місце зайняла Катерина Гончарук, друге – Анна Барановська, третє – Денис Омельченко. У дорослій віковій категорії за серію робіт “Здоров’я нації” перше місце поділили Анна Костенко і Вікторія Тріщова, друге – в Олега Соколова.
Продовженням роботи з формування здорового способу життя стане соціально-профілактична акція “Полтава проти тютюну!”.

Новий комплекс для найменших

Капітальне будівництво об’єктів сфери соцкультпобуту знову повертається до видаткової частини міського бюджету Кременчука. Принаймні поточного року міська влада планує почати будівництво нового дитячого комплексу в одному з густозаселених мікрорайонів Молодіжного. Він розрахований на 200 місць і включатиме в себе дитячий садок і школу. Зважаючи на позитивні зміни в демографічній ситуації міста, існуюча система дитячих закладів, які ще не так давно доводилося скорочувати, уже не задовольняє потреб усіх бажаючих. Нове будівництво коштуватиме близько 20 млн грн. Міський голова Кременчука Микола Глухов сподівається, що половину цієї суми вдасться отримати з державної скарбниці на принципах співфінансування. Із міського бюджету на 2008 рік передбачено використати 1,5–2 мільйони гривень.
Під нове будівництво вже виділено землю й розроблено проектну документацію, в якій архітектори запропонували новий підхід, відмовившись від звичних стандартів. У їх проекті сучасний дитячий комплекс має складатися з декількох функціональних двоповерхових приміщень-блоків.
Також у планах влади Кременчука – будівництво нового приміщення музею Антона Макаренка, 120-річчя якого відзначатиметься у березні нинішнього року.

Міліціонери… в білих халатах

Як поінформувала редакцію інспектор ЦЗГ УМВС України в Полтавській області Анна Одякова, нещодавно, за ініціативою керівництва УМВС, фахівці Української медичної стоматологічної академії розробили програму медичної підготовки працівників управління Державтоінспекції. Зі слів начальника УМВС Михайла Цимбалюка, Полтавщина є першою областю, де започатковано програму навчання працівників УДАІ професійній долікарській медичній допомозі, адже саме вони нерідко першими прибувають на місце події та мають дорогоцінний час, аби врятувати життя постраждалих.
Навчання проводитимуть на базі училища початкової підготовки працівників міліції. Теорію викладатимуть фахівці медичної академії. А практичні навички закріплюватимуть як на базі міської станції “Швидкої допомоги”, так і інших медичних установ.
Курси планується розпочати з другого кварталу поточного року. Тривалість навчання – 4–6 місяців. Першими перепідготовку проходитимуть працівники дорожньо-патрульної служби.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.