Полтавщина

Власну думку оприлюднили на мітингу
У Полтаві відбувся мітинг, організований обкомом КПУ, за участю обласних осередків СПУ, Партії регіонів, СДПУ(о) та партії “Справедливість”.
Організатори мітингу звернулися до громади з проханням підтримати спільну заяву, підписану представниками обласних організацій згаданих політичних сил, де йдеться про відкликання листа, підписаного Президентом України, Прем’єр-міністром та Головою Верховної Ради до керівництва НАТО щодо приєднання України до Плану дій щодо членства в Альянсі. Ініціативна група збирала підписи полтавців і проти вступу України в НАТО.
На мітингу також було висловлено протести проти можливого скасування пільг для ряду категорій  громадян, проти спорудження в Полтаві пам’ятника Голові Директорії УНР, Головному отаману військ УНР Симону Петлюрі.
Від таких цін можна й захворіти
Очікується чергове підвищення вартості лікарських препаратів, повідомили представники аптечної мережі “Полтавафарм”. За їхніми даними, ціни на ліки в ОП “Дарниця” зростуть від 3 до 34%. “Про це нам уже повідомили постачальники”, – каже Таїсія Кутько, завідувач аптеки “Ветеран” КФ ПОКП “Полтавафарм”. Тобто поки що в аптечній мережі реалізуються препарати зі старих партій. Коли вони будуть вичерпані, ліки продаватимуть уже за новою ціною.
Серед причин подорожчання називають збільшення цін на сировину (в основному імпортну), яку використовують вітчизняні фармацевтичні підприємства.
Утім, ціни на ліки підвищувалися і раніше. Про це  свідчить статистика. Торік ціни на лікарські препарати зросли в середньому на 25%. Перш за все це пов’язано зі збільшенням ставки на акциз при закупівлі спирту виробниками.

Автокатастрофа поблизу Кременчука

3 лютого 2008 року до Кременчуцького міського управління УМВС України в Полтавській області за телефоном “02” надійшло повідомлення від мешканки с. Кам’яні Потоки Кременчуцького району про те, що в цьому селі сталася дорожньо-транспортна пригода.
Під час виїзду на місце події було встановлено, що 3 лютого 2008 року о 23.30 на автошляху Бориспіль–Дніпропетровськ–Запоріжжя в напрямку Дніпропетровська рухався автомобіль “Фольксваген-Шаран під кермуванням громадянина П., 1986 року народження (працював слідчим слідчого відділу Кременчуцького міського управління УМВС України в Полтавській області). На 265-му кілометрі вказаної дороги, в с. Кам’яні Потоки Кременчуцького району, П. не впорався з кермуванням, з’їхав з дороги та скоїв наїзд на житловий будинок. Мешканці житлового будинку не постраждали. Внаслідок ДТП водій та один із пасажирів автомобіля (1985 року народження) загинули на місці події.
Інші пасажири – два працівники Кременчуцького міського управління міліції, 1986-го та 1985-го років народження, 20-річна пасажирка та 28-річний пасажир – отримали численні ушкодження та переломи й нині перебувають на лікуванні у кременчуцьких медичних закладах.
Працівники міліції перебували поза службою, в цивільному одязі, без табельної зброї. Згідно з проведеними експертизами алкоголю у крові учасників дорожньо-транспортної пригоди не виявлено. Перевірку за фактом проводить прокуратура Кременчуцького району.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.