Загинуло двоє людей

Як розповіла 68-річна господарка квартири на першому поверсі, вночі жінка прокинулася через велику задимленість кімнати. Одягнувшись та взявши документи, вона вийшла на вулицю. У цей час пожежники проводили евакуацію мешканців будинку. Приїхало 5 пожежних автомобілів та автодрабина. “Сусіди говорили, що з іншого боку будинку гасять підвал. Я стояла поблизу під’їзду і навіть подумати не могла, що мою квартиру в цей час охопило полум’я”.
Після ліквідації пожежі бійці МНС, розбираючи конструкції, аби уникнути повторного загорання, виявили в одній із кімнат квартири, яка найбільше постраждала від вогню, отвори в підлозі. Це міжпанельні з’єднання, які після монтажу будівельники мали б забетонувати. Такі ж щілини знайшли й у сусідній квартирі, через них можна було навіть просунути до підвалу руку. Тож зрозуміло, чому дим та вогонь так швидко піднялися з підвалу до квартир.
Водночас у великому задимленні й швидкому поширенню вогню винні й мешканці будинку. Адже в підвал вони зносили весь непотріб із квартир. Приміщення настільки захаращене, що рятувальники ледве пробиралися по ньому. Двері у підвал не зачинялися, пройти сюди міг хто завгодно. Саме цим і користувалися місцеві бомжі, які облюбували тут місце для зимівлі. Всі знали, що у підвалі мешкають особи з невизначеним місцем проживання, і давно говорили, щоб поставити на вхід до підвалу металеві двері з замком. Писали листи до ГЖЕДу з проханням допомогти. Але біду вчасно так і не попередили. Два чоловіки, які знаходилися у підвалі й з вини яких виникла пожежа, загинули.  Вогонь пошкодив комунікації у підвалі: електричний і телефонний кабелі, газову і водопровідну труби. У двох квартирах на першому поверсі, що належать пенсіонерам, погоріли домашні речі. Того ж дня близько 15-ї години газо-, водо- та електропостачання будинку відновлено. А ось як тепер жити у обгорілих квартирах невинним людям?

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.