Ажіотаж поступово спадає

Люди пенсійного віку, зневірившись в обіцянках, штурмували філії Ощадбанку, щоб найпершими значитися в списках. У результаті виникли черги з тиснявою та сварками. Втім, отримувати гроші кременчуцькі вкладники почали на три дні пізніше вказаного терміну через затримки з перевіркою реєстру. Щасливчиками стали півтори тисячі зареєстрованих громадян, гроші на їх рахунки надійшли 15 січня після обіду. Однак із 17 відділень Кременчуцької філії Ощадбанку у трьох виникли проблеми з операційною частиною комп’ютерного забезпечення.
Як пояснив керуючий Кременчуцькою філією Ощадбанку Олексій Щербуха, система створення реєстру передбачає перевірку складених списків центральними установами банку. Після чого звідти реєстри, підкріплені коштами, повертаються на місця до відділень. Натомість повідомлення про порядок процедури досить важко сприймалося обуреними чергами, що утворилися ще з ночі. Найбільш радикально налаштовані вкладники навіть погрожували вдатися до перекриття шляхів. На щастя, до таких методів не дійшло. Як тільки в комп’ютерах з’явилася очікувана інформація, гроші відразу почали видавати. Відтепер їх можна отримати в понеділок, вівторок і середу, а зареєструватися – в четвер, п’ятницю та суботу за талонами, попередньо зайнявши чергу.
Зінаїда Андріївна Голінько має п’ять ощадних книжок, три з яких їй дісталися в спадок після смерті батьків. Рахунки відкрито в різних відділеннях міста. Тож їй довелося вистояти черги в різних місцях, щоб отримати талони на прийом. Вона сподівається, що надалі буде більше порядку, адже талонна система всіх дисциплінує. Жінка з радістю сприйняла повідомлення про можливість отримати гроші вдома від листоноші й готова скористатися такою послугою.
Ще один громадянин, Микола Іванович, з яким нам вдалося поспілкуватися біля центрального відділення філії љ 62, заявив, що прийшов ознайомитися з порядком видачі вкладів. Він підготує необхідні документи, але принципово не буде псувати собі нерви в чергах. Дочекається, коли вони зникнуть самі по собі.
За попередніми підрахунками, нині в Кременчуцькій філії Ощадбанку љ 62 знаходиться 270 тисяч ощадних книжок радянського періоду. В цілому щодня працівники всіх відділень спроможні зареєструвати тисячу, тому вже зараз ведеться робота зі збільшення штату операторів. Також визначено чотири телефони, які працюють у режимі “гарячої лінії”.Тож, найімовірніше, пік ажіотажу, який спостерігався першого тижня, поступово стихне, як це було і під час виплати попередніх компенсацій розміром 50 гривень.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.