Ярмарок вакансій для військових і цивільних

Ярмарок вакансій був організований у рамках програми діяльності обласної наглядової ради з соціальної та професійної адаптації колишніх військовослужбовців, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Надія Мякушко.
– Мета цього заходу – допомогти людям військових професій адаптуватися до цивільного життя, показати, що вони потрібні роботодавцям, – сказала директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.
– Ми запросили сюди військовиків, які з різних причин звільняються у запас, – розповів начальник відділу організації профорієнтації обласного центру зайнятості Микола Окара. – Запросили й випускників професійно-технічних училищ міста, щоб вони ознайомилися з професіями, на які є попит. Взяли участь у заході також представники деяких навчальних закладів області, трьох військових установ.
На ярмарку було багато цікавого, зокрема консультації з трудового законодавства, контрактної армійської служби, підбір роботи, визначення професійних якостей, детальні розповіді про наявні вакансії тощо. Бажаючі могли ознайомитись із переліком спеціальностей, за якими можна вивчитися і влаштуватись на роботу. Це – верстатник, бармен, метрдотель, агент з організації туризму, слюсар газового обладнання, оператор АЗС та багато інших.
Роботу на ярмарку вакансій пропонували численні полтавські охоронні фірми, декларуючи зарплату 1,2 – 1,5 тисячі гривень і двотижневі вахти з безплатним харчуванням. Меблева компанія "Сільф" запрошувала бажаючих працювати з деревом на робітничі й технічні посади із платнею від півтори тисячі гривень. "Люди цікавилися роботою, брали номери телефонів. Можна сподіватися, що прийдуть на співбесіду", – сказав представник фірми Сергій Цирук. Страхова компанія "Оранта" пропонувала безкоштовне навчання і роботу страхових агентів, котрі, залежно від уміння працювати з людьми і суми укладених угод, можуть заробляти від однієї до п’яти і більше тисяч гривень. Тобто місця, де можна знайти застосування своїм знанням і можливостям, у Полтаві та області є, і немало. Було б лише бажання.
Загалом, як повідомили з обласного центру зайнятості, ярмарок вакансій відвідали близько тисячі людей. Їм було надано понад 1200 різних фахових консультацій та інших послуг. Соціальними партнерами заходу виступили головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, управління освіти і науки облдержадміністрації, Полтавський бізнес-інкубатор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.