“Конвертів” на старість не вистачить

– Зважаючи на те, що цьогорічний загальний фонд бюджету Кременчука на 83 відсотки формується за рахунок податку з доходів фізичних осіб, заробітну плату "в конвертах" можна назвати найбільшою перешкодою в його формуванні, – наголошує заступник начальника Кременчуцької ОДПІ С. Бродило, – бо таким чином приховуються великі суми податку.
 Тривогу податківців поділяють і депутати міської ради, які прийняли звернення до роботодавців, суб’єктів господарювання та громадян Кременчука. В ньому зазначено, що в місті продовжується відверта та цинічна експлуатація найманих працівників, у зв’язку з чим дуже нагальною є вимога щодо припинення використання праці найманих працівників без оформлення трудових договорів і трудових книжок. Бо отримання тіньової зарплати не дозволить їм у майбутньому оформити пенсію, тому що стаж роботи не матиме офіційного підтвердження. Та й бюджет міста від цього втрачає значні кошти, що погіршує фінансування закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спорту. Автори звернення переконані, що тільки принципова позиція кожного громадянина може стати серйозним підгрунтям у боротьбі з виплатою заробітної плати "в конвертах".
Водночас напрошується думка: закликаючи роботодавців і громадян до самосвідомості, чи не пора вже й про відповідальність нагадати? Тут своє слово мають сказати правоохоронці, щоб закон і справді став одним для всіх.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.