Втрачений зв’язок

На жаль, не всі дорослі справляються в повному обсязі зі своїми обов’язками, втрачаючи при цьому як емоційний, так і психологічний зв’язок з власними синами й доньками. Як розповіли нам у прес-службі Кременчуцького міського управління міліції, нині на обліку в відділеннях кримінальної міліції служби неповнолітніх Автозаводського та Крюківського районів перебуває 439 осіб, із яких 296 схильні до бродяжництва, а 148 проживають у неблагополучних родинах.
Утім, фахівці служб все частіше стикаються з фактами, коли  в цілком благополучних, на перший погляд, сім’ях підлітки починають прогулювати уроки, не з’являються ночувати додому. У подібних випадках батькам таких родин, не гаючи часу, потрібно звертатися до спеціальних служб міліції з тим, щоб попередити втягнення їхніх дітей на шлях злочинності, проституції та наркоманії.
Нещодавно мешканці однієї з багатоповерхівок по вулиці Щорса зателефонували до міліції й повідомили, що під їхніми вікнами якісь неповнолітні розпивають спиртні напої, порушуючи громадський спокій. Виїхавши на місце події, правоохоронці затримали трьох із захмелілої компанії. Як з’ясувалося, то були учні 8–9-х класів однієї з міських шкіл, які таким чином вирішили відсвяткувати перемогу в шкільному конкурсі. Шестеро хлопців і дівчат купили в магазині чотири пляшки “Горобини” та декілька пляшок пива (ось вам і заборона на продаж спиртного неповнолітнім!) й звернули до першого двору, щоб їх випити. Напилися так, що троє – двоє дівчат і один хлопець – навіть не змогли звестися на ноги. Сп’янілих підлітків привезли до опорного пункту, куди відразу ж викликали й батьків, на яких було складено протокол про адміністративне правопорушення.
В іншому випадку, мешканці повідомили, що в їхньому будинку перебуває шестирічна дівчинка, про яку через свою постійну пиятику не піклується мати. Міліцейський патруль встановив, що нерадива мати 25 років прибула з дитиною з Ізмаїла в гості до чергового співмешканця. Горілка так задурманила їй голову, що вона геть забула про дитину. Дівчинку влаштували до притулку, а коли перевдягали, помітили численні синці на її тілі. Дитина пояснила, що то мама постійно била її ременем. Коли ж остання зрештою все-таки прийшла до притулку, то дитину їй не віддали, попросивши пред’явити хоча б якийсь документ, що посвідчував би її материнство. Та навіть коли цей документ з’явиться, горе-матері він не допоможе, навпаки – проти неї буде порушено кримінальну справу за статтею “Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною”, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення або обмеження волі терміном від двох до п’яти років.
А ще правоохоронці закликають усіх молодих матусь пильнувати за своїми малюками, не залишаючи їх без постійного нагляду. Буквально якась мить коштувала життя дворічної дівчинки, котру молода мати залишила сидіти на підвіконні біля відчиненого вікна на кухні. Вона стала свідком того, як її крихітне маля разом із москітною сіткою, якою було завішене вікно, впало з п’ятого поверху на бетонні східці перукарні, що знаходилася внизу. Постраждала ще в дорозі до лікарні померла від несумісних з життям травм. Це вже другий за останні три місяці аналогічний випадок у Кременчуці.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.