Пролетів Лубнами фестиваль

Організатором фестивалю стала міськрайонна громадська організація “Лубенське земляцтво “Краяни”, яку очолюють президент Антон Осінній та віце-президент Андрій Осіній.

У відкритті дійства взяла участь ректор музичної академії “Амадеус” у Стокгольмі, лауреат міжнародних премій Іветта Ірха.

 Продовжилося свято на імпровізованій сцені Володимирського майдану, де виступили колектив "Гілея" з Михнівців Лубенського району, творчі колективи "Тутті-Фрутті", "Перлина", "Весна", "Орхідея".

А біля кінотеатру "Київська Русь" того дня виступали улюблениці публіки – Наталія Май з доньками Олесею і Станіславою.

Другого дня пройшли відбіркові тури з інструментального та гумористичного напрямків у дитячій музичній школі. Захоплення глядачів викликав виступ сопілкаря В’ячеслава Мисника та оркестру “Гармонія” з Лубенської дитячої музичної школи. На конкурсі гумористів відзначилася команда КВК місцевого фінансово-економічного коледжу.

Професор Стокгольмського драматичного університету Михайло Казінік та Іветта Ірха провели майстер-клас для любителів музики.

У присутності юних “Краяни” привітали 96-річну вишивальницю, Героя України Віру Сергіївну Роїк зі званням почесного члена земляцтва. Знак і сертифікат вручив віце-президент громадської організації Андрій Осіній.

Наймасовішими стали конкурси з хореографії та вокалу, які проводилися 15 вересня у другій половині дня на Володимирському майдані. В них взяли участь юні аматори сцени з сусідніх районів. Кращими виявилися танцюристи з Миргорода. Вокалісти Лубен, Гребінки, Хорола демонстрували свої таланти до пізнього вечора.

Але найвидовищніше дійство відбулося в неділю, 16 вересня. На міському стадіоні, незважаючи на прохолодний вечір і дощик, зібралося більше тисячі лубенців.

Перед присутніми ожила історія міста, яке вперше згадується в літописах 1107 року. За часів Богдана Хмельницького Лубни стали центром козацького полку. В 1901 році тут пролягла залізниця Київ – Харків, яка вдихнула нове життя в Лубни. І ось звучить голос Левітана, який сповіщає про початок Великої Вітчизняної. Місто було звільнене 18 вересня 1943 року.

Розповідь ведучих супроводжувалася виступом аматорів сцени. Близько двохсот студентів фінансово-економічного коледжу, одягнених у жовто-блакитні костюми, виступали перед глядачами.

Відбулася й урочиста частина. Зокрема вручено численні подяки, почесні знаки, подарунки від "Краян".

Гала-концерт розпочала Наталія Шинкаренко з Кременчука, у співі якої немовби ожив голос Раїси Кириченко. Глядачі привітно зустріли вокаліста Андрія Кудінова з Полтави, який зайняв третє місце. Переможцями конкурсу вокалістів, отримавши перше і друге місця, стали Марина Петрик, Аліна Перловська, Юлія Завгородня, Антон Полторацький із Лубен, Андрій Івкін і кобзар Максим Сліпак з Гребінки. Найкращим хореографічним номером визнано виступ ансамблю естрадно-спортивного танцю з Кременчука "Орхідея".

Після гала-концерту відбувся святковий феєрверк.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.