“Рятівник – професія для справжніх чоловіків!”

Юнак цього літа врятував життя двом дітям, одному з яких – сім років, а другому – тринадцять. Шансів вижити у дітей, які тонули в автомобілі, що зазнав аварії, були мізерні. На той час Володя з друзями відпочивав біля річки і, побачивши аварію, кинувся на допомогу. Під час цієї екстремальної події хлопець втратив мобільний телефон. І ось, за словами начальника ГУ МНС, напередодні свята цю втрату йому вирішено компенсувати – подарувати новенький мобільник, а ще – вручити спеціальну відзнаку управління. Крім того, Андріан Орліковський повідомив, що Володимира Перлика запропоновано як кандидата від Полтавщини на здобуття цьогорічної загальноукраїнської номінації "Герой-рятівник".

Під час зустрічі з представниками ЗМІ Андріан Орліковський, а також його заступники Олександр Гнатенко та Віталій Горшков проаналізували стан справ із надзвичайними подіями в області. Зазначалося, що їх кількість у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросла більш ніж на 16 відсотків. Тривогу викликає те, що цього року на 20 відсотків збільшилося число загиблих. Найбільше надзвичайних подій зареєстровано в Полтаві, Кременчуці, Полтавському та Кременчуцькому районах, найменше – в Чорнухинському, Оржицькому, Диканському та Шишацькому районах.

З тривогою говорили представники ГУ МНС про одну з найактуальніших проблем початку осені – загорання торф’яників. Вже зареєстровано три такі пожежі. Причому кожна з них, так би мовити, рукотворна – люди спалюють стерню, а вогонь перекидається на торф’яники. За інформацією заступника начальника ГУ МНС Олександра Гнатенка, на ліквідацію збитків, завданих цими пожежами, вже витрачено понад 50 тисяч гривень.

На зустрічі з журналістами було наведено немало позитивних фактів про діяльність ГУ МНС. Зокрема те, що цього року в найгарячіший період жнив не допущено жодного випадку загорання хліба.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.