“Товари” від тіньового підприємця

Як результат – у поточному році виявлено майже півтисячі різноманітних порушень чинного законодавства, в тому числі викрито 52 злочини, пов’язані з незаконними операціями з товарами підакцизної категорії. За цей час припинено діяльність 111 підпільних цехів, в числі яких – 14 нелегальних гуралень із виготовлення сурогатних алкогольних виробів, які становлять чи не найбільшу небезпеку для здоров’я та життя потенційних споживачів. За цей період із незаконного обігу вилучено товарів на загальну суму понад 7,6 мільйона гривень, серед яких переважає саме продукція підакцизної категорії.

Подібні нелегальні утворення виявлено в обласному центрі, м. Кременчуці, в Лохвицькому, Чутівському, інших районах Полтавщини. Цими днями оперативники головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Полтаві ліквідували чергову міні-гуральню. З’ясувалося, що 65-річний мешканець обласного центру впродовж тривалого часу реалізовував алкогольні напої сумнівного походження. Сурогатна горілка, яку чоловік власноруч виготовляв, змішуючи спирт та воду, збувалася під виглядом продукції заводського виробництва. Для того, аби товар був схожий на справжній, частина фальсифікованої оковитої розливалася у стандартні пляшки з відповідними логотипами підприємств-виробників.

Під час огляду помешкання пенсіонера було виявлено більш ніж 150 літрів водно-спиртової суміші та спирту в пластикових і скляних ємностях, велику кількість горілчаних етикеток, а також різноманітні пристосування з типового набору сучасних бутлегерів. Загальна сума вилученого сягає 3,5 тисячі гривень. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками статті 204 Кримінального кодексу України.

Як розповів перший заступник начальника ДПІ у м. Полтаві – начальник головного відділу податкової міліції Сергій Тараненко, у рамках заходів, проведених працівниками податкової міліції міста, у поточному році в сфері обігу товарів підакцизної групи виявлено близько двох десятків злочинів. Більшість із них належить до категорії соціально небезпечних і при відповідних умовах могли призвести до отруєння людей та інших тяжких наслідків. Вилучено 6889,4 декалітра алкогольних напоїв сумнівного походження та спирту на загальну суму понад 1,6 мільйона гривень, припинено діяльність 6 цехів із виробництва алкогольного фальсифікату.

 

Загалом із початку року за результатами роботи працівників Полтавського головного відділу податкової міліції викрито 89 злочинів, з яких 51 належить до категорії тяжких та особливо тяжких. У числі виявлених – 4 злочини резонансного характеру з багатомільйонними збитками.

Заходи, спрямовані на детінізацію економічних процесів, тривають.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.