Вшануймо пам’ять тих, хто згорів у журналістських буднях

Шановні колеги!
Національна спілка журналістів України закликає всіх працівників газет, журналів, телебачення, радіомовлення, інформаційних агентств, Інтернет-видань відзначити у третю п’ятницю вересня (цього року – 21.09) День пам’яті українських журналістів, які віддали своє життя за Правду.

Ми закликаємо у цей день згадати всіх наших колег, які загинули від злодійських нападів, тих, яким вкоротило життя переслідування зарозумілих чиновників, власників мас-медіа, “героїв” публікацій і передач.

Ми звертаємося із закликом до працівників усіх ЗМІ – цього дня (або напередодні):

– розповісти про колег, які пішли за виднокруг, у публікаціях на сторінках преси, в теле- і радіопередачах, на сайтах інформаційних агентств, в Інтернет-виданнях;

– ще раз привернути увагу співгромадян до нашої мужньої і відповідальної професії, ролі журналістики і журналіста у творенні незалежної, демократичної і правової України, до утисків свободи слова в нашій державі;

– зажадати від влади провести, врешті-решт, ретельне розслідування всіх фактів вбивств, замахів на життя колег, адміністративних, судових, економічних утисків журналістів і притягнути винних до відповідальності.

Давайте в цей день у своїх колективах вшануємо пам’ять тих, хто згорів у журналістських буднях, чесно і самовіддано служив Правді, своїм читачам, радіослухачам, телеглядачам.

Ми закликаємо всі журналістські колективи, незалежно від форм власності, приналежності до Національної спілки журналістів, у своїх містах і районах відзначити цей день спільними акціями-вечорами, теле- і радіомарафонами, зборами, мітингами, закладкою садів і алей журналістів, зустрітися з учнівськими і студентськими колективами тощо.

Давайте напередодні цього дня впорядкуємо могили наших колег, зустрінемося з їхніми родинами, надамо їм посильну допомогу.

Нехай же цей день стане днем нашого єднання, огляду лав, згуртує у відстоюванні нашого права на свободу слова, професійну діяльність!

З повагою – голова Національної спілки
журналістів України Ігор Лубченко.

*  *  *

Шановні колеги!
Наше професійне життя сповнене стресів і непередбачуваних обставин. День пам’яті українських журналістів – не лише нагода згадати тих, хто згорів на посту. Це – християнська традиція і наш людський обов’язок. Вклонімося пам’яті колег, які пішли за виднокруг. Добрим словом і добрими ділами продовжимо те, що вони не встигли зробити, адже в цьому і є сила нашої професії, яку зараз намагаються “приватизувати” скоробагатьки чи політикани.

Можливо, й так: слова – полова. Але ж “… огонь в одежі слова – то дивна, неповторна фея, правдива іскра Прометея”. Тож вшануймо пам’ять тих, хто не давав згаснути цій іскрі, збережемо світло Слова для наших наступників.

З повагою –
голова обласної організації НСЖУ
Григорій Гринь.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.