Фахова майстерня для міських і селищних голів

Фахова майстерня проводилася в рамках реалізації проекту "Розширення навчальних послуг та дорадчої допомоги". Вели зібрання Олександр Безносик, виконавчий директор Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України, та Микола Глухов, міський голова Кременчука, голова  Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України. Окрім керівників громад, у зборах взяли участь голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, підприємництва та управління майном Володимир Гришко, керівники Кобеляцької райдержадміністрації і районної ради Олег Решетило та Володимир Жуков.
Найбільшу увагу на зібранні було приділено реформуванню житлово-комунального господарства у малих містах на прикладі Кобеляк. Міський голова Олександр Ісип зазначив, що найбільшим досягненням райцентру вважає переобладнання багатоквартирних будинків на індивідуальне опалення.
– Днями в Кобеляках у громадських місцях буде встановлено 25 контейнерів для відходів, – повідомив він. – Їх придбано за кошти міського бюджету. Ще кілька таких ємностей придбали місцеві підприємства й організації.
Олександр Паутов, міський голова Миргорода, розповів про організацію збору, вивезення та утилізації твердих відходів у курортному місті. Там уже повністю вирішили проблему роздільного збирання сміття. Сьогодні міська комунальна служба, що займається санітарною очисткою, вже отримує за це перші гроші, адже відсортовані відходи охоче закупляють переробні підприємства. У Миргороді за півроку не понівечили й не вкрали жодного контейнера чи вуличного сміттєзбірника.
А у Нових Санжарах, як повідомив селищний голова Андрій Река, чистота і порядок підтримуються за допомогою спеціальних велокарет. Новосанжарський селищний голова висловив критичні зауваження на адресу керівництва обласної державної адміністрації, яка, на його переконання, не звертає належної уваги на проблеми малих міст і селищ.
По закінченні зборів гості Кобеляк відвідали місцевий дитячий садок №2 "Золотий півник" та амбулаторію мануальної терапії Миколи Касьяна.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.