Сум першої зморшки

Згадайте, що горе не прикрашає людину. Тому не зациклюйтеся на своїх переживаннях. Сумні думки про молодість і красу, що минає, прискорюють старіння. Не треба порівнювати те, як ви виглядаєте тепер, із зовнішністю, яка була у молоді роки. Своєму відображенню в дзеркалі кажіть: "Так, я змінилася, але не стала від цього гіршою. Просто моя краса тепер трохи інша – вона більше йде зсередини. І запорука її – мій життєвий досвід, який із кожним роком стає багатшим".
Якщо ви відчуваєте, що вже не підходите під установлені колись собі параметри краси, значить, ці параметри треба змінити. Ви, наприклад, раніше вважали, що красивою може бути лише молода жінка – але ніяк не пані, якій за сорок. Зрілі жінки навіть і не оцінювалися вами з точки зору привабливості. А тепер придивіться до них і ви побачите, що багатьом із них за допомогою досягнень косметології вдається чудово виглядати. А значить, і ви можете у зрілому віці залишатися квітучою. Сформулюйте, що таке красива старість – але так, щоб вона була для вас досяжною.
 Багато хто прощання з молодістю і красою сприймає надзвичайно трагічно тому, що підсвідомо вважає, що "красивих усі люблять, а негарних – ніхто" або "кохання притаманне лише молодим". А отже, постарівши і втративши колишню красу, ви втратите й кохання. Подібні установки кружляють у повітрі, багато хто їх чув у дитинстві. І більшість із нас сприймає їх як аксіому. А якщо замислитися? Насправді краса й кохання ніяк між собою не пов'язані. Згадайте, напевно, й серед ваших знайомих є не дуже привабливі зовні жінки, які щасливі у шлюбі. Та й відомі приказки тут      пригадуються – "Не родись вродливою, а родись щасливою". Зрештою, любов багатогранна – це почуття зароджується не лише між чоловіком і жінкою. Ви ж не думаєте, що ваші діти любитимуть вас менше через те, що ваша зовнішність змінилася.
Перша зморшка, звичайно, примушує замислитися над життям. Скористайтеся цим собі на користь, а не на шкоду. Женіть геть від себе сумні думки про те, що життя минуло, немає вже колишніх перспектив. Подумайте краще про те, що вас чекає попереду. Чим би ви хотіли наповнити своє життя.
Активні дії усувають злощасні прикмети старіння. Почавши активно стежити за своєю зовнішністю, вам просто ніколи буде сумувати. Прагнучи зберегти красу, не боріться за молодість – краще боріться зі старістю. Коли ви боретеся за молодість, то хочете завжди виглядати як у 25–30 років. Але ж це неможливо. До яких би передових косметологічних технологій ви не зверталися – вік про себе нагадає. Крім того, молодості властива активність та інфантильність.
Якщо ж ви боретеся зі старістю, значить, прагнете залишатися у середньому віці – 30–45 років. Зберігати зрілу красу можна довго. Навіть у похилому віці реально виглядати на сорок із хвостиком. Окрім того, боротьба зі старістю – це прагнення не обмежувати активне життя.

Підготувала
Ольга НОВИЦЬКА,
косметолог.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.